Cât va rămâne Bacăul fără apă!? Conducerea Companiei de Apă anunță programul pentru vineri – UPDATE

UPDATE 2: La aceasta ora, echipele CRAB S.A. au finalizat pocedura de golire a tronsonului de conducta din zona avariei si lucreaza la remedierea acesteia.

Programul de furnizare a apei potabile in Municipiul Bacau, pentru data de 13 septembrie 2019, este in intervalul orar 06.00-09.00 si 17.00-20.00.

„Vom reveni in completare cu amanunte. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat!”, se arata in informarea CRAB.

UPDATE: Potrivit unor surse neconfirmate oficial, conducta va fi reparată până vineri dimineață, iar furnizarea apei ar putea fi reluată sâmbătă în jurul prânzului.

Știrea inițială:

Conducerea CRAB a făcut primele declarații după o nouă avarie la conducta ce alimentează municipiul Bacău, de la Valea Uzului.

Nina Chiper, managerul CRAB

Nina Chiper, directorul CRAB, a declarat pentru ZDBC.RO că deocamdată nu se știe amploarea avariei, iar primele estimări vor putea fi făcute abia diseară, după golirea tronsonului.

“În momentul de față, atât putem anunța, nu avem mai multe date. Acum golim tronsonul, ca să putem evalua pagubele. Până diseară, după estimările noastre, se va termina procesul de golire. Atunci vedem exact cu ce ne confruntăm și putem estima cât va dura remedierea”, a declarat Nina Chiper.

Ca de-obicei, Bacăul va fi alimentat cu program, astăzi, între 17.00-19.00, din rezerva de la Barați. Așa cum suntem obișnuiți însă, apa nu va ajunge în zonele înalte ale municipiului.

Vom reveni diseară cu informații privind remedierea avariei.

Vezi comentariile (38)

 • 7.27 p.m. si niciun pic de apa la robinet!De ieri dupa-amiaza,robinetul meu a secat.Treaba asta suna grosolanie extrema! N-au invatat nimic din rusinea din iulie, de anul trecut?Traim intr-un oras medieval.Parca nu avem nici canalizare,nici drumuri,nimicin aceasta localitate care se pretinde "oras"! Rusine!O sa plecam de aici tot mai multi.

 • unde dracu e programul de astăzi, între 17.00-19.00, din rezerva de la Barați? e ora 18,20 si nici urma de apa! sa sugeti mielul cretinilor!

 • Proiectul programului ISPA de reabilitare a alimentarii cu apa a Bacaului de la Valea Uzului a fost finalizat de Administratia Sachelariu ajutat de viceprimarul Benea si directorul Craiovan. In proiect nu era prevazuta schimbarea conductei vechi de la Stejaru la Bacau. Executia lucrarii a inceput in perioada lui Stavarache.

 • Vizitati ca rog pagina de FB a primarului, nu mai comentati pe aici, din comentariile de acolo rezulta ca face chiar o treaba foarte buna, lumea e multumita de eforturile pe care le face, ai putea jura ca o sa mai obtina un mandat...posibil sa ma insel, aruncati totusi un ochi si acolo..

 • Nesimtire fara limite! Sa va astepteti la voturi din partea noastra ca si noi am asteptat apa sa curga in aceasta seara!

 • Sunt scenarii peste scenarii,cu 2 zile in urma anunti ca trebuie activate pompele pt furnizarea apei,(deoarece anumiti "Doreli" au facut o gafa cand au avut lucrari la barajul de la Valea Uzului) inclusiv una dintre cele mai importante dar care in acelasi timp este dezafectata tot la fel din cauza unui "Dorel" care merge in dorul lelii la munca si nu pt a verifica daca este totul conform regulilor de serviciu...si acum dupa toate astea, ne trezim ca prin "minune" ca dintr-o gaura de 30 cm care mergea refacuta si ranforsata,sa se taie teava in mor*ii m*sii in proportie de 80% ,sa stam inca vreo 4-5 zile fara apa ca nu au tronsonul necesar sau mai stim noi ce....halal directiune cu Siretul langa noi. Felicitari!!! Daca am gresit cu vreo ceva va cer scuze anticipat tutror care a-ti pierdut din timpul d-voastra pt a-mi citi parerea de rau...

 • Eu nu inteleg cum de toate aceste avarii se intampla doar la Bacau, nu inteleg unde au disparut toate promisiunile ,,unora'' ..Este a nustiu cata oara, ca-i vara , ca-i iarna pentru unii se opreste apa cand ne este lumea mai draga, am spus corect pentru unii...fiindca altii , locuitori si ei ai Bacaului, nu imi pot explica ,de fapt pot , era retoric...ei de ce nu sunt afectati si cei marunti nu au cu ce sa-si faca dus dupa o zi de munca. Exista un contract in care este mentionat faptul ca aveti obligatia sa-mi asigurati un anumit numar de metri cubi zilnic si ca eu trebuie sa platesc tot ce consum, mai este mentionat si faptul ca am dreptul la despagubiri in cazul in care nu imi sunt respectate drepturile. Si ca D-na Director sta la prezidiu si nu este capabila sa ne explice ce ,cum si de ce...este o alta demonstratie a felului in care se fac angajarile in posturi cheie.
  As vrea sa-l intreb pe ,,primarul cu ramasagurile '' daca s-a spalat la sub------- astazi dupa orele ,,istovitoare'' la Primarie

 • comunicati-le celor de la crab care-si cer scuze pentru discomfortul creat ca nu-i nici o problema! ei sa fie sanatosi!
  sincer, n-am nimic cu bietii muncitori, aia din prima linie, pe care mi-i inchipui chemati de acasa si stresati de sefi. problema mea e cu consiliul ala de administratie in care cam toti iau vreo 8000 de lei pe luna. domnul gaina (cel sub care s-a realizat dezastruoasa aia reabilitare cu fonduri ue) inca e membru. unul din cei care s-au ocupat de proiect a ajuns chiar si parlamentar european. asa ca ce asteptari sa avem?

 • Avand in vedere faptul ca lipsa apei este un disconfort resimțit de sute de mii de oameni INTREB?
  Domnule primar care sunt prioritatile dumneavoastră ?
  Ce ați făcut pentru rezolvarea acestei probleme vechi a orașului. Unde este redundanța alimentarii cu apa? Unde este rezerva de apă promisă? Unde este statia de captare nouă? S-a epuizat apa din Siret sau Bistrița?
  Pot doar sa vad inconștiență, lipsă de viziune si pricepere.
  Păcat de acest oraș care este distrus de nepriceputi si răuvoitori.
  Mergeți si vedeti alte orase! Brasov, Oradea, Timisoara, Satu-Mare, Baia-Mare. Acolo se poate! De ce? Pentru ca primarii se pricep si se implică!
  Esti o dezamagire domnule primar! Ai fost o speranță ce a murit!
  Nu vedeți orasul asta??? Gunoi, mizerie, maghernite , garaje infecte, parcuri neingrijite, strazi praf si pulbere, iluminat deficitar, blocuri vopsite alandala, trotuare stricate, cosuri de gunoaie puține....nu vedeti???