Bugetarii vor primi tichete de vacanță și în următorii doi ani

Deși inițial autoritățile au anunțat că de anul viitor se vor primi în loc de tichete de vacanță bani, sub forma unei prime de vacanță, se pare că au revenit asupra deciziei. Astfel, în următorii doi ani bugetarii vor merge în concedii tot cu tichete. Decizia vine ca urmare a creșterilor de venituri înregistrate de hotelieri și proprietari de pensiuni în acest an.

Dar, nu toți salariații de la stat au și mers în vacanță cu aceste tichete. Unii se vor bucura abia de acum de această facilitate. Cei peste 2000 de salariați ai Spitalului Județean de Urgență  vor primi în aceste zile primele tichete de vacanță, acestea urmând să ajungă la beneficiari în trei tranșe, până în luna noiembrie. Este soluția de compromis la care s-a ajuns pentru a putea suporta cheltuiala semnificativă care se va face din veniturile proprii ale spitalului. „Este singura modalitate prin care putem suporta suma care este semnificativă, 3 milioane de lei și care se asigură din bugetul spitalului. Tichetele vor fi valabile un an de zile și se vor acorda angajaților proporțional cu timpul lucrat efectiv. Adică, dacă un salariat a început colaborarea cu spitalul din iunie, va primi tichete proporțional”, a declarat managerul Adrian Popa. Legea prevede ca fiecare angajat să primească un voucher de vacanță în cuantum de 1450 de lei. La totalul sumei primite sub formă de tichet se aplică un impozit de zece la sută.

La Penitenciar se decontează, nu se primesc tichete

Pentru angajații din instituțiile de apărare și siguranță publică nu s-au tipărit vouchere de vacanță, pentru că datele lor personale nu se pot înscrie pe acestea. În schimb, ei beneficiază de decontarea serviciilor turistice de care beneficiază, în același cuantum. „Colegii care beneficiază de aceste servicii trebuie să se prezinte, la revenirea din concediu, cu documentele justificative, adică facturi, chitanțe și vor primi înapoi sumele cheltuite. Spre deosebire de tichete, aceste sume nu sunt supuse acelui impozit de 10 la sută. Termenul limită pentru efectuarea vacanței este cel târziu 30 noiembrie”, a declarat Marius Sima, liderul băcăuan al Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare.

Share this post:

Vezi comentariile (8)

  • "Legea prevede ca fiecare angajat să primească un voucher de vacanță în cuantum de 1450 de lei."
    E vorba despre fiecare angajat de la stat! Chiar nu vreau sa stau la plaja pe malul marii in concediu, avand pe langa mine tot felul de dubiosi, angajati la privat care sunt isterici si vesnic nemultumiti de guvern!

  • Ar trebui mentionat ca pe tichetele de 1450 de lei se plateste impozit de 150 de lei, bani luati din salariu cu o luna inainte de a fi primite tichetele.

  • Sunt curios la spital cati sunt personal administrativ din cei 2000, adica taietorii de frunze la caini adusi pe criterii de pile si de partid. Or fi cativa utili dar restul sunt doar gauri negre. Cati din mediul privat trebuie sa munceasca ca un bugetar sa primeasca acel tichet, chiar sunt asa de calici bugetarii, au fost crescute la inceputul anului salariile bugetarilor, in primarie au facut fiecare ce-au vrut, unii sunt la un pas de faliment din cauza lacomiei si iresponsabilitatii primarilor, pentru ce atata ban dat de pomana bugetarilor? Cei de la privat de ce nu primesc obligatoriu si ei tichete de vacanta. Nu era mai bine ca acest guvern imbecil sa construiasca prima data autostrada la Constanta pe care sa mearga Maria Sa, Bugetarul pe banii privatului in vacanta? Asa puteau merge amandoi la mare chiar daca unul platea celuilalt tichetul de cazare. Nu degeaba s-a ajuns la fundul sacului desi guvernul o scalda si se imprumuta din ce in ce mai scump, s-au aruncat cu bani aiurea, fara folos. In loc sa faca investitii care sa aduca profit, el cheltuie si ce nu are in cel mai iresponsabil mod. Exact ca intr-o firma care merge spre faliment, in loc sa folosesti banii pentru investitii, tu ii risipesti pe cheltuieli inutile care la un moment dat se vor sfarsi. Se da tichet de vacanta si aluia care are 3000 lei si aluia cu 30.000 lei, oare nu isi permit cei cu salarii peste 10.000 lei o vacanta de trebuie sa ii dea statul de pomana in loc sa repare drumurile, e inceputul anului scolar si avem inca scoli si gradinite care arata ca niste ruine preistorice, fara canalizare si apa, oare nu erau mai importante acelea decat vacantele bugetarilor multi si inutili?

  • Nici sa ma sterg undeva nu am putut cu acele tichete, vor face cale intoarsa. Hotelierii au dublat/ triplat imediat pretul la cazare...ca, dech...acu-i momentul si nu-l poti obliga sa te primeasca pe pretul unui tichet.... Nu mai spun ca.... sa fac 1000 km ca sa vad Maramuresul in 2-3 zile si sa mai scot bani din buzunar pe combustibil, sa dau in gropi prin Bicaz, Prislop sau Tihuta....nu e de mine! Stric bunatate de coloana si de masina!