Boom imobiliar în Bacău! Se construiesc șapte blocuri noi în municipiu, iar prețurile apartamentelor au crescut simțitor

Piața locuințelor noi din municipiul Bacău a luat avânt. Dezvoltatorii imobiliari s-au înmulțit, iar blocurile noi de locuințe au început să apară ca ciupercile după ploaie. Anul acesta va începe construcția mai multor imobile, în zone cu „vad” din oraș.

Sute de apartamente în zonele cele mai căutate

Începe construcția unui bloc nou, în centru, pe strada N. Titulescu

În zona centrală sunt în plan două blocuri de locuințe, la câteva zeci de metri unul de celălalt. Pe strada Nicolae Titulescu, Topaz Residence a demarat recent construcția unui bloc cu șapte etaje și 100 de apartamente. Vizavi, chiar lângă Floare de Colț, Conbac a depus deja documentația pentru construcția unui imobil de 10 etaje. Amintim că peste drum, Rustrans abia a finalizat anul trecut un bloc nou de locuințe și birouri.

În zona Arena Mall se vor ridica două noi blocuri. Unul, construit de Arena Residence chiar lângă Carrefour, cu 5 etaje și un spațiu comercial în față. Altul, P+9, va fi ridicat de Simba Invest lângă blocul Adama, și va avea circa 100 de apartamente. O altă documentație depusă la Primărie prevede construirea unui bloc P+9E cu 108 apartamente, în Vadul Bistriței, lângă E.On.

Simba Invest vrea să ridice un nou bloc lângă Arena Mall

Proiecte mai mici

Alte două blocuri, de dimensiuni mai mici, vor fi ridicate pe Costache Negri și Măgura Cașin. Primul, P+4 va avea 13 apartamente, iar cel de pe Măgura Cașin, aflat între blocuri, va avea P+3. Un alt proiect de dimensiuni mai mici,  aproape finalizat, se află vizavi de Observatorul Astronomic. Aici, proprietarul a transformat  o vilă într-un amsamblu rezidențial cu 5 apartamente de lux, cu suprafețe de până la 200mp.

Prețurile au crescut

Deși oferta imobiliară este în creștere, prețurile au luat-o în sus. Dacă acum puțină vreme prețul pe metru pătrat era în jur de 800 de euro, acum dezvoltatorii construiesc la prețuri ce sar de 1.000 de euro metrul pătrat, în cele mai multe cazuri. Deși un apartament nou cu 3 camere se vinde cu prețuri de circa 100 de mii de euro, cumpărătorii nu lipsesc. Multe dintre blocurile nefinalizate încă, dar scoase la vânzare, sunt cumpărate în proporție covârșitoare, așa cum v-am prezentat într-o analiză anterioară

Vezi comentariile (25)

 • Preturi cerute fara a oferi calitate si confort.Cand o sa se construiasca ca in Italia La noi se mai constriesc blocuri cu (bai inchise fara fereastra,apartamentele au o singura latura,ca sa intri cu carucioru de disabili trebuie sa se monteze scripat blocu Arena Residenc, fara parcari ,apartamente la parter,si multe altele)

 • Am traversat recent Brasovul, acolo sunt in constructie blocuri noi cam cat inca un Bacau mai mic. 7 blocuri inseamna la voi boom imobiliar??

  • In primul rand, "boom"-ul se refera la cresterea preturilor. In al doilea rand, tu compari Brasovul cu Bacaul doar pentru ca incep cu litera B?

 • Blocuri fara locuri de parcare, cu pereti subtiri intre apartamente (se aude si cand sforaie vecinul), peretii blocului vibreaza de sus pana jos cand locatarii folosesc aspiratorul, masina de spalat, masina de tocat, bormasina.......Deci mult zgomot, multa aglomeratie, lipsa de intimitate (viata personala este expusa vecinilor).

 • @ autor articol
  bai tata, pe Soimului abia incape o pisica. Fotografia din articol o-i fi gasit-o la insula(coca) sau in visele tale.

  • @ autor articol+ Florin : strada din fotografie este Nicolae Titulescu nu Soimului, din poza rezulta ca acest bloc nou e langa parcarea Florii de colt. Eu am trecut recent prin zona si pare ca se lucreaza ceva, se curata terenul de balarii, dar pe panoul publicitar zicea de 6 etaj,e nu 7 sau 10... vom vedea cand l-or face aia de la firma cu nume pretios.

   • ai dreptate. se cere autorizatie pt 6..7 si se fac 10. vezi President, blocul de langa Politia Locala (intrarea la Insula) si muulte altele.

   • Se contruieste unul pe Titulescu, cel din poza, de care spuneti si d-voastra si inca unul fix langa Floare de Colt, pe Soimului.

 • Iarasi blocuri in cele mai aglomerate zone ale orasului, aia de la f de colt au facut parcarea peste drum ca n-au lasat nici un metru de parcare, acolo nu gasesti loc de parcare toata ziua dar sa mai ai si blocuri cu 100 de apartamente. Dar se incadreaza in haosul imobiliar sustinut de cei din primarie, ca si blocul ala rustrans unde nu ai unde parca nici macar o bicicleta. In toate zonele se incearca mutarea blocurilor in afara orasului, departe de aglomeratie si zgomot, numai la noi se inghesuie de parca s-ar termina pamantul. Trebuie sa fii nebun sa dai 100.000 euro, chiar daca e bloc nou, cand iti poti cumpara o parcela in comunele limitrofe si construi o casa de toata frumusetea,majoritatea comunelor au inceput sa fie dotate cu retele de gaz metan, apa, canalizare, cand ajungi acasa nu iti sparge timpanele toti coclitii cu motociclete, nu-l auzi toata ziua pe vecin cum trage apa, care cum se cearta, etc. Daca industrie nu e, macar niste apartamente la pret de capitala sa fie.

 • Peste 10-15 ani marele municipiu Bacau va fi depopulat si ceva asemanator unor orașe din județ...aflate in moarte clinica ...asa ca cine dorește sa investească in betoane ...nu are ce face cu banii

 • 100.000 un apartament in Bacau??E mult cred.Poi am cumparat la 45 de minute de Madrid cu 67.000 vila de 150 m2 si 1500m teren !!!!

  • Sorry, poate nu stiai de cand ai fost plecat ca Bacaul este noul Dubai. Prosti nu sant cei ce cer, ci cei ce cumpara apartamente la acest pret in oras.