Bogatu și Zaharia au demisionat. Bacăul, singurul municipiu din țară fără PSD în Consiliul Local

Cei doi consilieri locali PSD din municipiul Bacău au demisionat, după ce majoritatea PNL le-a respins mai multe propuneri, una dintre acestea vizând așa-numitul „bloc al medicilor”.

George Bogatu și Zvetlana Zaharia au anunțat acum 40 de zile că vor demisiona din Consiliul Local, dacă blocul medicilor, construit de municipalitate special pentru medicii de la Spitalul Municipal, nu va fi folosit pentru personalul de la Spitalul Județean de Urgență. Demersul a fost respins de restul consilierilor locali, cu motivația că locuințele de serviciu nu pot fi alocate decât persoanelor care au o relație contractuală cu municipalitatea.

Cum ultima șansă a fost irosită la recenta ședință de Consiliu Local, cei doi aleși PSD și-au semnat demisiile. Ei nu vor fi înlocuiți de următorii pe listele de la alegerile din 2012.

Deputatul Cosmin Necula

Artizanul acestei decizii politice a fost deputatul Cosmin Necula, președintele municipalei PSD Bacău. „Practic, noi ne-am ținut de cuvânt. Ieșirea din Consiliul Local nu a fost cauzată exclusiv de refuzul majorității PNL-UNPR de a vota proiectul PSD referitor la acordarea de locuințe tuturor medicilor din sistemul public din municipiul Bacău, ci, practic, de evoluția din ultimele 7 luni, în care PSD a făcut mai multe amendamente care au fost luate în bătaie de joc, iar unele nici măcar nu au fost analizate”, a declarat deputatul Cosmin Necula pentru Ziarul de Bacău.

Deputatul nu vede o problemă în faptul că „Bacăul” este singurul Consiliu Local de municipiu din țară fără social-democrați. „PSD va fi reprezentat exclusiv prin inițiative cetățenești”, a precizat Cosmin Necula.

Liberalii se dezic de foștii aliați din USL

PNL, care deține majoritatea în Consiliul Local Bacău, a remis presei un comunicat nesemnat în care se dezice de cei doi demisionari de la PSD. „Această demisie nu afectează în niciun fel funcționalitatea Consiliului, cei 2 consilieri locali neavand niciun fel de activitate în ultimii ani. Gestul demisiei este, de fapt, recunoașterea faptului că PSD nu e în stare să-și aducă vreo contribuție concretă la proiectele desfășurate de administrația locală în beneficiul băcăuanilor”, se arată în replica PNL. Reprezentanții PSD și PNL au candidat umăr la umăr, în 2012, pe listele defunctei USL.

Vezi comentariile (5)

  • CAND TE STII CU MUSCA PE CACIULA, FACI UN PAS INAPOI, ALIAS PSD, ZANGNETUL DE CATUSE SE AUDE APROAPE LA TOTI.

  • Lasitate si fuga de raspundere din partea celor 2 consilieri. A inceput campania electorala si PSD-ul se "da ranit". Vrea sa spuna in campanie ca nu are nici o legatura cu situatia existenta pe strazile Bacaului. Can-can electoral. "Da, aşa, dacă e trădare, adică dacă o cer interesele partidului, fie." (I.L Caragiale)

  • Interesante decizii politice mai iau cei de la PSD. In timp ce in Consiliul Local ii lasa liber pe Stavarache si implicit PNL sa faca ce doresc , la Consiliul Judetean il mentin vicepresedinte pe liberalul ( om de incredere al lui Stavarache ) Claudiu Nastase. Initiatii vorbeau de mult timp despre fratia Benea - Stavarache , peste PSD si PNL , si iata ca faptele confirma aceasta fratie.Asta ca sa nu mai punem la socoteala anumite persoane , de asemenea apropiate primarului , uitate pe functii la anumite deconcentrate , sau viitoare numiri la Aeroportul Bacau si la schimb in conducerea Spitalului Municipal. Si cand il auzi pe Dragnea ca PSD este partid puternic ! O fi dar in Bacau sigur nu e !

  • Altul este adevarul !acesti 2 consulieri doreau ca banii contribuabilului bacaoan sa se duca la unele cunostinte de-a lor.