Bilanț după 3 ani și jumătate: Strada Aeroportului, singurul obiectiv finalizat în municipiul Bacău

Consiliul Județean Bacău a inaugurat festiv vineri seara strada Aeroportului, modernizată și lărgită la patru benzi. Concluzia serii a fost însă mai puțin festivă, întrucât bilanțul ultimilor 3 ani și jumătate nu include altă investiție finalizată pe teritoriul municipiului Bacău, iar strada Aeroportului nu este realizată de Primărie, ci de Consiliul Județean.

FOTO: fostul prefect Valentin Ivancea, deputatul Lucian Șova (ex-ministru al Transporturilor), eurodeputatul Dragoș Benea, Sorin Brașoveanu – președintele Consiliului Județean, Valentin Palea – managerul public al județului și Dorian Pocovnicu, directorul de Dezvoltare al Aeroportului Internațional „George Enescu” Bacău.

Președintele Sorin Brașoveanu a precizat că lucrările efective au început în luna martie 2019 și au costat 2,25 milioane de euro. Șeful Consiliului Județean a detaliat și investițiile făcute în ultimii ani de instituția sa pentru Aeroportul Bacău. Ultima investiție va fi noua pistă a aeroportului, pentru care lucrările vor demara în primăvară.

Dorian Pocovnicu, directorul de Dezvoltare al Aeroportului Internațional „George Enescu”, s-a declarat mulțumit că s-au terminat lucrările și a precizat că noua stradă satisface și rigorile de intervenție în situații de urgență. „Până acum am avut noroc și nu am avut incidente la pistă, pentru că pe vechea stradă accesul era dificil”, a spus Pocovnicu. El a făcut un apel la Poliția Locală și Poliția Rutieră să invervină pentru ca șoferii să nu mai parcheze pe strada Aeroportului.

Eurodeputatul Dragoș Benea a tras și concluzia mai puțin fericită pentru autoritățile municipale: „Strada Aeroportului este primul obiectiv finalizat în trei ani și jumătate în municipiul Bacău”. Benea a subliniat că lucrarea nu este realizată de Primărie, care are străzile în îngrijire, ci de Consiliul Județean. „Este o adevărată arteră europeană”, a mai constatat Benea.

Deputatul Lucian Șova, în al cărui mandat de ministru al Transporturilor s-au depășit mai multe bariere birocratice care stăteau în calea finanțării europene a investițiilor în noul aeroport, a vorbit despre necesitatea transformării Bacăului în nod comercial. „Aeroportul, Centura, autostrada Moldova și autostrada Brașov – Bacău – Iași vor vace ca Bacăul să fie cel mai important nod comercial al Moldovei”, a spus Șova.

Modernizarea străzii Aeroportului a fost realizată de asocierea formată din Conextrust SA și Routte-Construct SRL. Consiliul Județean Bacău a suportat 95% din costurile lucrării, iar restul de 5% a fost asigurat de Primăria Bacău, care a suportat cheltuielile cu obținerea terenului, proiectul tehnic, procedurile de expropiere.

Vezi comentariile (11)

  • Mielu, aproape 1000 si cu cele mau mari retele subtraversate catre oras. Asa ca, mielu, cauta un cabinet de boli psihiatrice, complexe deviatice multiple

 • Mda.....pentru aceasta mareata realizare au fost necesare 10 luni de munca grea. Cu 500 metri de strada executati in 10 luni avem raspunsul pentru cei aproximativ 900 km de autostrada executati in 30 de ani in Romania. Se munceste din ,,grele,, iar colivarii politici de genul celor din fotografia de mai sus, din bun simt ar trebui sa stea ascunsi si sa nu-si mai aroge niste merite ce nu le apartin. De muncit au muncit altii ...ei sunt doar de fatada pentru taiat panglici, facut fotografii si primit aplauze. Din respect fata de cetatenii orasului, dupa trei ani si jumatate de inalt patronaj al PSD-lui peste Bacau aceasta modesta realizare ar fi trebuit facuta discret si fara turma colivarilor politici.

 • Ce se intampla la cladirea principala a Colegiului Antipa unde trotuarul acestei "autostrazi" permite posibilitatea colectarii apelor din precipitatii si ajungerea ei la fundatiile cladirii. S-a uitat cineva la incercarile disperate ale conducerii scolii la degajarea apelor?

 • De ce trebuia "inaugurata" noaptea?
  Atunci a venit cursa de Bruxelles?
  Oamenii nu au uitat celebra ordonanta si zicerile de dupa ea!

 • Cine conduce judetul Bacau si desemneaza candidatii PSD decat Benea. Aceste nereusite sunt datorate acestuia care si-a ales permanent doar oameni docili care sa faca ascultare de el indiferent de valoare, pregatire profesionala.

 • Trebuie tras un semnal de alarma orasul este in cadere libera,sintem dupa Roman in privinta investitiilor si a administratiei orasului!

This website uses cookies.

Read More