Bicicliștii băcăuani s-au adunat în număr mare la „Night ride”

Sâmbătă seară, grupul de iniţiativă „Băcăuanii vor piste pentru biciclete” a organizat o plimbare pe străzile oraşului, la care au participat circa 300 de iubitori ai mersului pe două roți.

Participanții la evenimentul „Night Ride”, pe lângă plimbarea relaxantă de seară prin centrul orașului și promovarea mersului pe bicicletă în rândul băcăuanilor, au dorit să atragă din nou atenția autorităților asupra necesității pistelor pentru biciclete din Bacău.

De asemenea, bicicliștii au venit cu o serie de propuneri noi pentru autorități. „O sugestie pe care am primit-o de la mulți participanți este aceea a militării și pentru parcări de biciclete la instituțiile publice, mai ales la școli, idee pe care am notat-o și pentru care vom începe demersuri zilele următoare”, se arată pe pagina de facebook a grupului de inițiativă.

sursa foto – Facebook

Vezi comentariile (5)

  • DATORITA FAPTULUI CA FOARTE MULTI BACAUANII NU CUNOSC SEMNIFICATIA ZONEI IN CARE SE POATE CIRCULA PE TROTUARELE CU PISTA PENTRU BICICLETE FAC UN APEL CATRE CEI COMPETENTII CA ZONA DE BICICLETA SA FIE MARCATA CU SIMBOLUL BICICLETEI CU VOPSEA ALBA PENTRU A CONSTIETIZA CETATENII BACAULUI CA ACEEA ZONA ESTE EXCLUSIV PENTRU BICICLETE SI NU PENTRU PIETONII...

  • Ai grija Calutu sa nu te bagi la cearta cu oamenii care merg pe aranjamentul de pavele de pe trotuarele pe care tu le numesti piste de bicicleta. Singura pista de bicicleta recunoscuta de politia locala pe trotuarele din bacau e pe podul de la Margineni si un pic dupa el...deci deocamdata pietonii pot merge pe trotuar pe unde vor ei linistiti.

  • Acele pseudo-piste de pe Republicii, Marasesti si 9 Mai sunt de fapt niste pavele de culoare diferita. Politia Rutiera nu le recunoaste, ele nu sunt legale si nici avizate. In plus, au zeci de obstacole pe ele. Totusi, s-au cheltuit sute de mii de euro pentru "realizarea" lor. Cineva trebuie sa raspunda pentru banii aia!

  • merg pe bicicleta de 43de ani nu s a facut nimic pt biciclisti in bacau totul tine de educatie si de toanele soferilor in rest slalom printre gropi injuraturi semne obscene. Mersul pe bicicleta in bacau e o aventura