Benea, replică pentru Palăr: „Județul Bacău este în topul creșterii economice la nivel național”

Eurodeputatul Dragoș Benea, președintele PSD Bacău, a reacționat după ce deputatul Ionel Palăr, președintele PNL Bacău, a afirmat că guvernarea social-democrată a lăsat un dezastru în județul Bacău. Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, preluate de g4media.ro, județul Bacău este în topul creșterii economice la nivel național.

Datele celei mai recente prognoze în profil teritorial arată că județele Neamț, Bacău și Teleorman sunt „campioanele” care au înregistrat cele mai mari creșteri ale PIB  în 2019, cu valori de 7%, 6,6% și, respectiv, 6,2%, față de anul precedent. 

Potrivit eurodeputatului, poziția în topul național este un rezultat meritoriu, care demonstrează că județul Bacău începe să culeagă roadele investițiilor realizate în ultimii 3 ani. „Reaua guvernare a PSD” a însemnat pentru județul Bacău peste 200 de șantiere deschise, totalizând finanțări de aprox. 300 de milioane de euro, bani proveniți din fonduri guvernamentale (PNDL), europene, fonduri de la Consiliul Județean, precum și alte finanțări atrase de comunitățile locale.

Centura Bacăului, modernizarea Aeroportului Internațional, investițiile în sănătate, drumuri naționale reabilitate, dar și construirea de școli, săli de sport și drumuri în mediul rural se văd în creșterea economică evidențiată de INS, care nu a apărut din nimic.

„Sigur, tot timpul e loc de mai bine, însă afirm – cu mâna pe inimă – că am făcut tot ce ne-a stat în putință cât am fost la guvernare pentru a împinge marile proiecte ale Bacăului. Iar acest lucru e recunoscut de cifrele seci ale INS”, a afirmat Benea.

De asemenea, liderul PSD Bacău a făcut câteva precizări referitoare la Centura Bacăului, ca replică la afirmațiile deputatului liberal Ionel Palăr. Astfel, subfinanțarea lucrărilor de la centura Bacăului, pe 2020, a fost semnalată de Asociația Pro Infrastructura, despre care se știe că nu este apropiată PSD.

„Guvernarea PSD a creat proiectul centurii și l-a dus de la zero la 45% grad de realizare în doar un an (dec. 2018 – dec. 2019). Doar condițiile meteo (scăderea temperaturilor și umiditatea), ne-au împiedicat să dăm în trafic, în deplină siguranță, brațul vestic al centurii”, a spus Benea, care a adăugat și că tot guvernarea PSD a elaborat proiectul care a stat la baza obținerii finanțării europene pentru centura Bacăului, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

„Vom merge ori de câte ori credem că va fi necesar la șantierul șoselei de centură pentru că noi suntem artizanii acestui proiect, credem în acest proiect și mai credem că băcăuanii merită o finanțare corectă pentru acest proiect, nu tăierea fondurilor pentru ca banii să fie duși la clientela politică PNL din Ardeal”, a precizat președintele PSD Bacău. El a declarat că așteaptă în continuare un răspuns de la Ministerul Transporturilor, cu privire la stadiul licitației vizând elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic pentru Autostrada Brașov – Bacău – Iași: „Poate ministrul Bode se va încumeta să ofere și lămuriri concrete, nu doar declarații politice inutile”.

„Mă bucur să văd că PNL l-a descoperit pe antreprenorul băcăuan UMB – Tehnostrade care, cât timp tandemul Stavarache – Palăr a condus municipiul Bacău (2004 – 2016), nu a pus un metru de asfalt în oraș. UMB nu era bun când asfalta în județul Bacău, în baza contractelor încheiate cu Consiliul Județean”, a încheiat Dragoș Benea.

Vezi comentariile (13)

 • Daca ar fi fost pnl la putere, acelasi Palar s-ar fi laudat cu rezultatele astea ca fiind un mare succes, in loc de ”dezastru”. Tare urata mai e politica asta!

 • Il mai vedem mult pe individul asta aparand in conferinte de presa?
  Ai ingropat judetul Beneo. Ai fost 20 de ani la carma si te-ai prefacut ca faci ceva abia la final, cand incepea sa-ti fie frica.
  E timpul sa iti faci bagajele. Ai distrus destul.

 • cata distorsionare...parca nu l-a vrut pe Umbrarescu cineva...sunt licitatii la care a participat cine a vrut. Bine ca a plecat Benea...poate asa mai are o sansa si Bacaul.

 • Avem cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana. Bravo economia bacauana! S-au redeshis industria din toate ramurile de activitate cum ar fi de exemplu Partizanul, Letea, Proletaru, Elbac, IMU, Metalurgica, CIC-ul, Rafo Onesti, Chimcomplex Borzesti si multe altele. Avem autostrazi moderne, agricultura si zootehnie minunata. Avem din nou paduri. si sunt acum ale noastre cu toate resursele naturale.Salariile sunt ca in Uniunea Europeana, minim 2500 Euro pe luna. Ce mai o ducem cel mai bine. Bravo Benea, asta datorita tie!

  PS. Din motive de economie de tus, nu s-a introdus in acest text si ghilimelele de rigoare. " "

 • Bate cimpii.Ponderea uriasa pe care o are Dedeman in PIB-ul judetului,denatureaza toate datele.Daca scazi cifra lor din total o sa constatati ca Bacaul este foarte ,foarte jos.

  • Buna observația. Tot de la Dedeman vine și creșterea anunțată de Benea și nu pentru că Bacăul ar fi vreun Silicon Valley american

 • Nu stiu ce indicatori si constante sunt luate in calcul la prognoza respectiva dar ma rezum la afirmatia lui Benea. Daca ne-am lua dupa acest individ, inseamna ca judetul Bacau a devenit un model de urmat pentru restul regiunii. Un lucru departe de adevar.

  De ce nu aminteste nimeni de topul celalalt la care Bacaul e intr-adevar fruntas in regiune? Este vorba de exodul populatiei in strainatate si in alte judete. De altfel daca economia judetului se redreseaza semnificativ atunci trendul de migratie a populatiei se diminueaza si eventual apare chiar si o inversie.

  Daca judetul asta o sa maiba aiba vreodata sansa sa beneficieze de oameni motivati si capabili, atunci poate asistam la un real progres.

 • Daca e asa,de ce se tot desfiinteaza norme si chiar scoli,de exemplu?Pe vremuri nu erau atatea restrangeri in invatamant.

 • Se desfiinteaza din cauza depopularii tarii, jefuita pe fata de 30 de ani de toti comunistii, securistii, parvenitii si progeniturile unora dintre ei. Bacaul e pe loc fruntas la depopulare, din cauza saraciei endemice determinata de lipsa locurilor de munca. Noroc de banii care mai vin din strainatate si se mai misca ceva in constructii. Numai daca te gandesti la distrugerea economiei din oras, numai supermarketuri ale celor din Occident, in locul unor fabrici care ar fi putut fi tinute ca functionale, performante chiar. Daca ar pleca maine SC DEDEMAN din oras, ar fi un adevarat dezastru social in orasul asta devenit o mizerie, in care haosul in constructii e vizibil.

 • Mihai are dreptate, individul ăsta a condus consiliul județean 20 de ani și nu l-am durut capul de nimic și de nimeni. Doar propriile interese au contat. Acum vine și spune, că el face , el drege de parcă ar fi guvernatorul judetului plus că iese in toată presa sa se laude. Mai bine sa se laude cu declarația de avere și felului cum a fost dobândită și să se ducă la Bruxelles și să nu se mai întoarcă vreodată. Ne-am saturat de acest individ. Ajunge.

This website uses cookies.

Read More