Bătaie între „ruși”, pe un drum de țară. Viorel Rusu și Costică Rusu sunt la cuțite, pentru 1,3 milioane euro

Viorel Rusu și Costică Rusu se bat în instanțe pentru o lucrare în valoare de aproximativ 1,3 milioane de euro. Este vorba despre reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 241 C, km. 1 + 650 – 4+050, Roșiori – Valea Mare.

Costică Rusu și Viorel Rusu

Consilierii județeni au aprobat indicatorii economici ai lucrării tocmai în iunie anul trecut. De atunci, firmele Phoenix Transbac, controlată de Costică Rusu, și Conextrust, a lui Viorel Rusu, se bat în instanțe pentru a câștiga contractul de lucrări.

Câștigătoarea licitației organizate de Serviciul Public Județean de Drumuri a fost desemnată firma Conextrust. Phoenix a depus însă contestație la CNSC, iar autoritatea i-a dat câștig de cauză, pe 24 decembrie 2015, susținând că ofertele trebuie reevaluate.

Conextrust a mers însă mai departe și a făcut plângere în instanță. Curtea de Apel Bacău i-a dat dreptate lui Viorel Rusu și a respins definitiv contestația firmei controlate de Costică Rusu. Cei doi oameni de afaceri sunt printre cei mai cunoscuți “constructori” din Bacău, fiind de asemenea implicați în mai multe dosare din justiție ale unor politicieni locali.

Share this post:

Vezi comentariile (1)

  • Mergeti in Barati sa vedeti cum s-a surpat drumul asfaltat de Conextrust, noroc ca mai astupa unii gropile cu prundis, de ce nu ii cheama cei de la primaria Margineni la reparat?