“Bătaie de joc la adresa băcăuanilor!”. PNL Bacău acuză administrația PSD de incompetență vizavi de Insula de Agrement

Tudorița Lungu, Ionel Palăr și Ciprian Piștea – PNL Bacău

Conducerea PNL Bacău acuză administrația PSD de incompetență vizavi de modernizarea Insulei de Agrement, un proiect lăsat de vechea conducere a Primăriei la 70% grad de realizare. În cadrul unei conferințe de presă, liderii liberali au susținut că Dragoș Benea și Cosmin Necula se fac vinovați de eșecul pierderii banilor europeni și întârzierea nejustificată a proiectului, acuzându-i că în loc să se țină de treabă, cei doi fac rămășaguri puerile.

“Acum 4 ani, proiectul era în proporție de 70% realizat. De la 70%, dânșii nu sunt în stare să finalizeze proiectul, se pierd banii europeni, se face corecție din partea Uniunii Europene și trebuie ca Primăria să returneze banii și ajung să pună pariuri că vor termina prin forțe proprii la 1 septembrie. E o mare bătaie de joc la adresa băcăuanilor. Nu au decât să parieze în interior la partid. Această disidență și acest joc pueril trebuie să înceteze. Sunt ambii solidari pentru felul cum au administrat județul și municipiul”, a declarat Ionel Palăr, președinte PNL Bacău.

„Stadiul fizic a fost de 70%, în decembrie 2016”

La conferința de presă a participat și Ciprian Piștea, managerul de proiect al Insulei de Agrement în administrația liberală. Acesta a explicat că restul de lucrări de la Insulă se puteau face în câteva luni, nefiind vorba despre lucrări majore de infrastructură.

“Stadiul fizic a fost de 70%, în decembrie 2016. Pentru a continua lucrările trebuiau reactualizate listele de cantități. Asta era marea problemă. În aprlie 2019 a fost emisă autorizație de construcție prin care se arată lucrările necesare la Insulă. Pentru asemenea modificări a fost nevoie de 3 ani de zile? Se putea licita și se putea finaliza obiectivul. Toate lucrările de infrastructură majoră sunt finalizate”, a arătat Ciprian Piștea.

Fostul manager a făcut referire și la problema parcării de la Insulă, cea care a ținut în loc lucrările. Piștea e de părere că dacă se finalizau lucrările la Insulă, iar parcarea era lăsată pe mai târziu, Primăria nu mai trebuia să returneze toți banii la UE, ci doar partea ce revenea parcării.

Dragoș Benea răspunde acuzațiilor la adresa PSD

În răspuns la acuzațiile PNL, președintele PSD Bacău, Dragoș Benea, susține că angajamentul său, adică decolmatarea lacului, s-a realizat în câteva luni. Cât despre proiectul modernizării insulei, sunt așteptate explicații vizavi de greșelile fostei administrații, dar și actualei, dacă este cazul.

“Decolmatarea lacului (piesă foarte importantă din modernizarea Insulei) s-a finalizat într un timp record de 5 luni, în condițiile în care ploile au împiedicat vizibil ritmul lucrărilor. Ce nu s-a făcut în 6 ani de zile s-a realizat din aprilie încoace. Duminică începe umplerea lacului, operațiune ce va dura aproximativ 1 săptămână. Despre proiectul pe fonduri europene privind modernizarea Insulei de agrement propriu-zise, aștept în continuare o partajare explicită a cauzelor care țin de fosta administrație dar și de actuala – dacă este cazul. Angajamentul meu a fost strict legat de finalizarea decolmatării, al primarului Necula strict de finalizarea Insulei. Decât o abordare bolovanoasă și mincinoasă (amintiți-vă în 2016 cum spuneau liberalii de pe bicicletă că vor finaliza lucrările), prefer o abordare explicată și tranșantă, gen “rămășag” . Până la urmă, în campaniile electorale, tot un fel de angajament competitiv ai cu cetățenii , acela de a te ține de cuvânt pe ce promiți. Strict pe decolmatare, eu și colegii mei, am facut-o!”, precizează europarlamentarul Dragoș Benea.

Vezi comentariile (8)

 • Vin ai nostrii,pleaca ai vostrii.De 30 de ani tot s-au rotit la conducerea acestui oras cand unii cand altii.De realizari nimic sau aproape nimic.Tot mizerie,coruptie,saracie,etc.Ne-am saturat de aceasta clasa politica!Asa ca domnii de la PNL sa nu mai zica absolut nimic,deoarece,atat ei cat si cei de la PSD,ALDE,PMP si ce partide mai sunt,ca sunt toti vorba lui Eminescu,O APA SI-UN PAMANT!

 • asta e capcana perfectă pentru noi.
  colegii din usl se bat pe cadavrul orasului....RIP.
  cât tupeu să ai să ieși tu ca liberal(frectie) sa critici un proiect îngropat de tine in primul rând.
  ma uit la fetele lor si ale pesedistlor si nu vad nicio diferentă....e timpul sa punem pe altii la carma orasului.

 • Sincer, m-am obișnuit ca PSD-ul să lingă acolo unde tot el a scuipat, cel mai elocvent exemplu eu si partidul am spus doar de decolmatare si am făcut....Dar Mocheta nu e din același partid, același PSD care promite și nu face......
  Iar despre PNL ce sa zicem....au dormit în tot acest timp si acum mimează opoziție. Din punctul meu de vedere PSD+PNL= Love ( cel puțin în BC)
  Așa că sper ca la următoarele alegeri să nu mai văd nicio formațiune politică din cele de mai sus ca apuca să treacă pragul minim electoral. Sper sa ajungeți ca cei de la ALDE

  • Și care sunt cei mai buni? CE AU PROMIS ȘI NU AU FĂCUT ĂȘTIA? dar câte sau făcut până acum, nu se văd, ai??? câte blocări a făcut iohanis la guvern, astea nu le-ai văzut nu? câte a făcut opoziția, contestări la CCR și alte piedici, alea nu sau văzut , nu??? BINE CĂ V-AU MĂRIT SALARIILE, V-AU DAT VAUCERE DE VACANȚĂ și ALTE FACILITĂȚI STUDENȚILOR, au SCOS O MULȚIME DE TAXE, astea nu se văd AI ??? SPITALE și ȘCOLI MODERNIZATE, GRĂDINIȚE și CREȘE FĂCUTE ȘI MODERNIZATE!!!!! LOCURI DE MUNCĂ CREATE. TOT CE A FĂCUT PSD-ul NU E BUN , E BUN TOT CE ACUZAȚI VOI ȘI CRITICAȚI!!!!! ............................................................................. !

 • Ipocrizia si dezinformarea este la ea acasa. Pistea era manager de proiect la inceput. A receptionat si platit un proiect incomplet, gresit facut din birou. A mai facut un proiect cu firma de proiectare care a realizat proiectul de la "Pasajul Gusa" unde tot el a fost manager de proiect, un proiect la fel de "bun" ca primul si el platit iar acum ataca cu mandrie"de partid" situatia actuala. Nici dupa 2016 noua administratie nu a facut ceea ce era necesar pentru realizarea investitiei cu bani europeni. Asa ca sunt de vina cu totii.

 • Si antipsdistii vor pune botul ca si pana acum la unii care nu au facut decat rau dar critica pe altii...

 • PNL Bacău sunt varză murata, si ei au fost la putere în Bacau si nu au fost mai buni.

  NU VREM SA MAI VEDEM PSD SAU PNL LA PUTERE IN BACAU, SA VINA ALTII MAI BUNI.

  Ne am săturat de aceeași măscărici de pe scena politica!

 • Mie mi se pare ca e bataie de joc din parte TUTUROR partidelor astea de cartier ,inclusiv PSD , isi scot ochii pe o insula de "agrement" , bine ca nu isi scot ochii ca Bacaul e pe ultimul loc la atragerea de fonduri europene , ca e la coada versus atractie de investitori , ca e la furat cu infrastructura si lista poate continua la nesvarsit versus alte judete din Romania , asa ca bravo ,mai da-ti cu praf in ochi ....... !!!