Bacăul, un oraș nesigur! Asociațiile de proprietari acuză lipsa oamenilor de ordine, în timp ce Poliția ține la secret numărul patrulelor

Reprezentanții asociațiillor de proprietari susțin că oamenii se simt din ce în ce mai nesiguri pe străzile din cartiere. Mai ales la lăsarea serii, s-au înmulțit grupurile care dau târcoale fie în jurul mașinilor, fie în scările de bloc.

„Bineînțeles că suntem supărați. Înainte era Poliția Locală, sectoristul , un jandarm, acum nu mai este nimeni! Hai să spunem că a fost cu pandemia, dar acum chiar nu mai este nimeni. Și eu am lucrat în sistem, plecam dar nu știam când vin înapoi. Acum, se pare că se lucrează doar opt ore, iar când se prezintă, spun că nu este de competența lor”, a declarat Vasile Maxim, vicepreședintele Ligii Județene a Asociațiilor de proprietari și el însuși președinte la mai multe asociații. 

Poliția lucrează, dar nu știm cât și cum

Am solicitat un punct de vedere Poliției Municipiului Bacău care are patrule pe timp de noapte, încercând să aflăm câte persoane fac această patrulă și dacă numărul lor s-ar fi diminuat. Am aflat doar că…poliția lucrează.

„Pe raza municipiului Bacău, dispozitivele de ordine și siguranță publică din cadrul celor secții se constituie la nivelul subunităților, în funcție de evoluția situației operative, specificul perioadei de referință. În zonele de paztrulare, polițiștii desfășoară activități pedestru și cu autospecialele din dotare”, a declarat insp.Cătălina Păduraru, purtător de cuvânt al instituției. 

Cu alte cuvinte, nu știm exact numărul de patrule sau dacă acestea există măcar. 

Ce se știe însă, pentru că provine dintr-o statistică tot a poliției, este că de la începutul anului, până la final de mai, în municipiu s-au înregistrat nu mai puțin de 484 de infracțiuni contra patrimoniului. Aici intră furt, distrugere, tâlhărie. În medie, 3-4 astfel de fapte au fost înregistrate zilnic.

Vezi comentariile (12)

 • Poliția a uitat nr de patrule!
  Are alzheimer!
  La fel ca si seful ei de 60 ani care a uitat să mai iese la pensie!😂

 • Mergeți în cartierul Laloaia din Comănești. Acolo se,, opereaza" ziua în amiaza mare.

 • In citeva cazuri am constatat cu stupoare ca Politia Locala este organ de represalii a Primariei si nu un organ ce trebuie sa protejeze cetateanul. Menirea este una, realitatea este alta, asa ca nu vad de ce sperati la mai mult. In zona in care locuiesc am sesizat de foarte multe ori diverse aspecte ce tin de Primarie si Politia Locala si care trebuiau urgent rezolvate. Pot spune ca au trecut luni bune (in unele cazuri si ani) si nimic nu s-a miscat, nimic nu este rezolvat, nimic nu este nou sub soare. Aceiasi indiferenta, aceiasi nepasare, aceiasi lipsa de interes....parca traim intr-un oras pustiu.

 • Politia locala, sau Corpul gardienilor publici de pe langa primarie, aceasta institutie care aduna paznici fara niciun fel de pregatire si le pune insigna de politist trebuie desfiintata in cel mai scurt timp posibil. Pe paznicul de la Kaufland nu il diferentiaza nimic de un politist local inafara salariului muuuult mai mic. Aceiasi pregatire, aceiasi calificare.

 • Tipul cu care sunt acum e politist local, adica asta cat barbatul meu e in anglia. Nu e chiar asa cum spune lumea, adica e un barbat normal, cu burtica, jovial, te poti intelege cu el, scuipa pe jos, ii place sa manance gras si cu multa paine, ii place spritu si palavrageala, se uita la vulpita si la gadea, asculta carlas dream si alex ferrari, urla tare in public la telefon, nu sta la coada, deci nu vad ce e diferit la el fata de alti barbati din oras, plus ca e finul unui sef de la primarie si castiga foarte bine doar din salariu si nu fura ca altii.

 • au aparut si postaci ...cam aceeasi care habar nu au pe ce lume traiesc ...apropo stiti ca din dispozitia ministrului cei de la Politia locala se subordoneaza pe timpul starii de alerta Politiei nationale ? ..si mai e ceva cei de la Politia locala au scoala ca si cei angajati la Politia nationala , dar na, daca nu te informezi de unde sa stii ...dar asta e rautate , caci ma gandesc ca poate a fost sanctoinat de catre acestia ... deoarece se vede clar ca ai ceva cu ei ...si asta deaorece nu poti tu sa incalci legea si sa faci ce te taie capul ,cu ignoranta si la adresa cetatenilor , sfidand orice principiu moral.

 • Situatia in centru,unde este si o sectie de politie,Luxor,pare total iesita de sub control: ziua ghicitoare-cersetoare-plimbatoare de carucioare cu copii inchiriati pt cersit bruneti fara treaba grasi si murdari sau cu infirmitati la vedere,noaptea smecheri cu masini si motoare tunate care claxoneaza,dau rateuri ambreiaza,alarme pornite fara jena ,plus o fauna nocturna urlatoare,bautoare de bere si lasatoare de mizerii in fata la PROFi .Noptile sunt un cosmarbpentru cei care locuiesc in blocurile de pe N Balcescu.Ce fel de parinti mai sunt cei care isi lasa copiii sa vagabondeze noaptea la 1,2 ,3chiar si cu trotinete si skate-uri.
  Ma intreb mai exista patrule de politie?daca cumva trece o masina a lor ,nu se opresc sa vada si sa-i intrebe de sanatate.Parca era mai sigur in starea de urgenta din punctul asta de vedere.Fereasca sfantul de inca una!m

  • lasati tinerii in pace, dna Mihaela! ca nu cred eu ca va tusesc pe clanta. bine ca macar ies pe afara, la cum e generatia asta orbita de calculatoare si telefoane, e de apreciat viata sociala

 • Pt Hopa.
  Ce scoala au cei de la pl?
  Au facut scoala de subofiteri?
  Nu vorbim de sefi care sunt pensionari mai/mapn ( niste sugative).
  Din ce am citit s-au subordonat MAI pe perioada starii de urgenta. Acum au trecut iarasi la pazit baietii cu tigari/telefoane si adunat peschesul.

 • De ceva vreme politia locala ,forta de ordine publica aflată in subordinea consiliului local, prin ordonante militare, s-a stabilit ca actiunile sa se desfasoare in sistem integrat si au intrat sub coordonarea/subordonarea structurilor de politie de la nivelul localitatii, desfasurand activitati in echipe mixte cu politistii de la nationala.
  Insa sefii de politia locala nu cunosc planul operativ zilnic al subordonatilor de la ordinea publica.
  Comunicatul IPJ ma face sa inteleg ca politia nu menţine ordinea şi liniştea publică ci actioneaza la restabilirea ordinii publice.

This website uses cookies.

Read More