Băcăuanii au făcut peste 2500 de reclamații la telefonul cetățeanului, în acest an. Cele mai multe au vizat tulburarea liniștii publice

Poliția Locală are un telefon al cetățeanului, unde se pot reclama situații de urgență care intră în competența agenților. Mii de apeluri au fost înregistrate anul acesta în dispecerat. 

„Cetățenii au apelat de 2.583 de ori acest număr. 2.517 sesizări au fost soluționate, alte 66 sunt în curs de rezolvare. Cele mai multe reclamații au fost legate de tulburarea liniștii publice – 786 de astfel de situații, parcarea neregulamentară sau blocarea unor căi de acces – 541 de apeluri, sesizări cu privire la persoanele care aruncă deșeuri pe domeniul public – 90 de apeluri”, a detaliat purtătorul de cuvânt al poliției locale.  

Cerșetorii, comerțul ambulant, câinii comunitari, defecțiuni ale iluminatului public sau al semaforizării, fumatul în locuri nepermis și construcții fără autorizație – toate acestea au fost sesizate tot de băcăuani  prin numărul 0234/986. 

Compartimentul de dispecerat funcționează 24 de ore din 24. 

Vezi comentariile (2)

  • Minciuni sfruntate, relativ la rezolvarea problemelor semnalate. Sunt cel putin 20 de apeluri INREGISTRATE facute de catre locatari ai blocului ADAMA din Bacau, in legatura cu repetate incalcari ale normativelor in constructii si tulburarea linistii publice in spatiile temporare prevazute de legislatia in vigoare. NICI MACAR O RECLAMATIE, nici chiar cele facute direct si inaintate fostului sef al PLBC nu au fost urmate de masuri luate impotriva dezvoltatorului. Culmea, daca reclamatiile erau facute sambata seara, cand utilajele acestor shmekeri duduiau de vibrau geamurile vecinilor, domnii militieni care vad ca uita ca sunt platit ndin banii contribuabililor raspundeau ca ... inspectorul de mediu este liber pana luni dimineata. Adica ceva de felul aloooo, politia, Gigel ma violeaza !!!! La care organul raspunde tacticos - da, duduie, nu te impacienta, suntem in weekend, intervenim cum vine lumea la serviciu, luni dimineata !!!! Lipsa de reactie poate avea doua cauze care nu se exclud recirproc. Prima- nesimtirea tipica bugetarului care nu se mai satura de sarmale. A doua - foarte grava - coruptia, dat fiind ca nicio cladire ridicata de catre dezvoltatorii din Bacau nu respecta legea in materie de PUG, normative de stingere a incendiilor si multe altele. Iar faptul ca aceste cladiri se ridica fara sa respecte normativele ne duce la concluzia ca shmekerii au miruit pe cine trebuie si ca atare au protectia necesara ca sa faca ce vor, chit ca incalca flagrant legea. Ca ultima nota... Comisia de URBANISM care da avize pe banda rulanta dezvoltatorilor, dar este extrem de severa cu orice om care vrea sa isi ia un aviz pentru o constructie in regim propriu, e prezidata de fostul arhitect sef, carele - ia sa vezi dandana - este cel ce face lucrarile de arhitectura cam pentru toti barosanii cu blocuri si vile de prin centru. Adica eu centrez, eu dau cu capul. DNA stie de situatia asta ? E o intrebare pur retorica, stim raspunsul. Asadar, trebuie urcat si mai sus. ca sa gasim tartorul.

This website uses cookies.

Read More