Primăria blochează marți centrul Bacăului, pentru procesiunea „Drumul Crucii” VIDEO

Circulația în Bacău va fi din nou un calvar, pentru că Primăria a decis din nou să blocheze strada principală, în timpul săptămânii. De data aceasta, este vorba despre o redare „artistică” a Drumului Crucii, care costă bugetul local circa 3.000 de euro.

Marți, 26 aprilie, de la ora 17:00 băcăuanii pot asista în premieră la o manifestare dedicată Paștelui ortodox, procesiunea ,,Drumul Crucii”.

„Artistul ceramist Daniel Les, Asociatia Drumul Crucii în colaborare cu Asociația Bărbaților Creștini și Asociația Servus – Baia Mare, vă invită în Săptămâna Mare la un marș ce comemorează drumul spre Golgota si crucificarea Mântuitorului. Evenimentul are rolul de a-i scoate pe români din graba cotidianului, a pregătirilor pentru masa de Paşte, şi de a le aminti că Paştele este sărbătoarea Învierii lui Iisus.”, anunță Primăria, într-un comunicat de presă.

Acest marș va avea loc în 7 orașe din România. Denumit sugestiv ”Drumul Crucii – Cu moartea pe moarte călcând”, evenimentul a ajuns în acest an la ediţia a XII-a. Marşul este o reprezentare dramatică a Drumului Crucii parcurs de Domnul Iisus Hristos înainte de moartea Lui. Personajele istorice: Iisus Hristos, soldaţii romani, Pilat din Pont, Baraba, Maria – mama lui Iisus, mironosiţele şi alte personaje, vor purta costume de epocă.

Traseul va fi pe centru, cu plecarea din zona Primăriei. Vor participa 70 artisti, iar rolul Mariei va fi interpretat de Rona Hartner. Scena răstignirii va avea loc la statuia lui Ștefan cel Mare. Procesiunea este gândită ca un spectacol de stradă care redă într-o manieră artistică cele 14 opriri pe care Iisus le-a făcut până la crucificare.

Prestația artistilor este voluntară, iar Primăria Bacău asigură „doar” transportul, cazarea și masa, care costă circa 3.000 de euro.

Vezi comentariile (3)

  • Asta este tot electorala, dle Ababei? Luchian cu Barzu, vor parcurge si ei drumul? O sa fiti cu totii prezenti?

  • Actorii pot juca orice rol, de asta sunt actori, nu sunt sfinti. Sfintii au murit. Bine macar ca se mai ocupa altii sa ne aduca aminte ce insemnca Pastele.

This website uses cookies.

Read More