Au început înscrierile la masterul universitar „Controlul și monitorizarea calității mediului”

In perioada 11-29 iulie au loc inscrierile la masterul universitar „Controlul si monitorizarea calitatii mediului” din cadrul Facultatii de Inginerie, Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacau. In sesiunea de admitere iulie 2016 au fost scoase la concurs un numar de 15 locuri bugetate (fara plata) si 35 cu plata (2000 lei/an I si 2200 lei/an II). In ultimii ani, o parte din studentii care au urmat acest master au avut posibilitatea sa efectueze stagii de pregatire la universitati din Spania si Portugalia. Altii au ales o cariera in cercetare, fiind acum doctoranzi.

Studentii masteranzi pot beneficia de burse de studiu si/sau burse sociale conform reglementarilor legislative in vigoare. Bursele se acorda in functie de rezultatele obtinute la examene.

Masterul universitar „Controlul si monitorizarea calitatii mediului” este un program de studii interdisciplinar, derulat pe o perioada de 2 ani, creat pentru a acoperi nevoile absolventilor unei game largi de domenii de licenta care doresc competente sporite sau sa isi dezvolte o carieră in domenii legate de controlul calitatii mediului. Pentru aceasta, studentii au la dispozitie un plan de studii bazat pe numeroase aplicatii practice, posibilitatea de a se implica in activitati de cercetare si o bună oportunitate de a studia la universitati partenere din Spania si Portugalia.

Cursurile propuse, bazate de multe ori pe studii de caz sau pe alte aplicatii practice sunt sustinute de cadre didactice cu o bogata experienta profesionala, specialisti in diferite domenii ale ingineriei si protectiei mediului, experti recunoscuti la nivel national si international prin articolele stiintifice publicate in reviste de prestigiu si prin colaborarile din cercetare in domenii de actualitate. Participarea la cursuri si activitati practice interdisciplinare este facilitata in mod special pentru cei care lucreaza. Orarul este organizat astfel incat sa permita cursantilor derularea activitatilor lor curente (cursurile incep, de obicei, dupa ora 16).

Masterul se adreseaza și celor care lucreaza deja in domeniul protectiei mediului si doresc sa isi completeze sau actualizeze cunostintele de specialitate, cadrelor didactice care predau disciplina Protectia mediului, dar si celor care doresc un loc de munca in domeniu. Domeniul protectiei mediului este unul de perspectiva, avand in vedere nevoie sporita de a asigura calitatea si integritatea mediului inconjurator.

Cateva optiuni pentru o cariera in domeniu sunt urmatoarele: sef statie epurare ape reziduale; cercetător in ecologie si protectia mediului; asistent de cercetare in ecologie si protectia mediului; analist de mediu; tehnician in protectia mediului; evaluator si auditor de mediu; manager al sistemelor de management de mediu; auditor de mediu; responsabil de mediu; inspector protectia mediului; specialist in managementul deseurilor.

”Impreuna cu colegii care predau la acest master cautam in permanenta ca acesta sa se dezvolte si sa se adapteze nevoilor studentilor nostri. Satisfactia lucrului bine facut este data de studentii care vin sa lucreze suplimentar in laborator și mai ales de cei care au ales sa continue studiile in domeniu si dupa terminarea masterului. In calitate de conducator de doctorat este o bucurie sa vad cum acestia se maturizeaza din punct de vedere profesional alaturi de noi”, a precizat prof.dr. Gabriel Lazar, coordonatorul programului de master.

Programul de studiu este acreditat sa functioneze de catre Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice. La ultima evaluare a Agenției Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS), specializarea a primit cel mai inalt calificativ – Incredere (http://master-cmcm.webnode.ro/acreditare-aracis/).

Cei care doresc sa se inscrie au la dispozitie informatii generale pe situl universitatii http://www.ub.ro/academic/admitere si informatii specifice despre acest program pe site-ul http://master-cmcm.webnode.ro/.