Au furat rezervorul de apă de sub Piața Tricolorului! Primarul Bacăului explică de ce nu funcționează Casa de Cultură

Primarul Cosmin Necula a explicat de ce Casa de Cultură zace închisă de mai bine de 3 ani și nu sunt semne că imobilul va fi redeschis spectacolelor prea curând. Clădirea din centrul municipiului a fost închisă de ISU Bacău deoarece nu respectă normele de siguranță privind incendiile. Cea mai importantă componentă o reprezintă bazinul de apă, care ar asigura necesarul în cazul intervenției pompierilor.

Casa de Cultură Bacău (foto – Kristofer.ro)

Primarul Cosmin Necula, prezent într-o emisiune la Radio Easy, a făcut o declarație șoc, susținând că tocmai Primăria Bacău a furat bazinul de apă pe care îl avea Casa de Cultură, pentru a-l folosi la alimentarea fântânii arteziene din Piața Tricolorului.

“Bazinul de apă, rezerva intangibilă de apă pe care Casa de Cultură o avea și era obligatorie în caz de incendiu, a fost practic furată de municipalitate la momentul la care s-a făcut acel proiect al Piațetei Tricolorului plină de betoane. Furată, pe românește, și îmi asum proprietatea cuvintelor. Furată și înglobată în proiectul acelor fântâni arteziene”, a declarat Cosmin Necula.

Având în vedere această problemă, redeschiderea Casei de Cultură pare din ce în ce mai departe.“Gândiți-vă de unde scoatem acum un bazin de câteva zeci de tone de apă, unde îl amplasăm, cât costă…”, a mai adăugat edilul Bacăului.

Capacitatea sălii este de 700 de locuri, iar suprafața totală este de 5.000 de metri pătrați. Clădirea a fost ridicată în anii ”60. Deși în sala mare nu se poate intra, restul spațiilor sunt deschise. Funcționează sedile de firme, terase și chiar un hotel.

Vezi comentariile (15)

 • Si statul degeaba in fotoliul de primar pe bani multi tot furt se cheama.
  Aceia au "furat" un rezervor, acest primar a furat 3 ani (pana acum) din viata orasului.
  Gargara, in campanie electorala, nu mai pacaleste pe nimeni, este zbatere fara rost si sper sa vedeti la vot rezultatele.

 • Oare cat de prosti ne crede Necula???? In primul rand cu tot cu bazin , Casa de Cultura nu se deschide, pentru ca trebuia sa faca zeci de investitii antiincendiu. Ce sa faci cu apa daca nu ai instalatie in interior? Trebuiau ignifugate toate panourile din lemn cu care sunt tepetati peretii interiori ai salii mari, si multe altele...Pai Huluta vrea sa conduca un oras, dar nu a fost in stare sa administreze o cladire...
  Chiar minciuna are picioare scurte dnl Necula...
  Si de peste 10 ani, de zile, nu a spus nimeni nimic, deci e ca si prescrisa fapta. Nu mai exista. De ce nu a zis Huluta nimic? Dar Necula??? Inventeaza lucruri pentru alte combinatii.

  • Primarul ar trebui sa prezinte proiectul PietiiTricolorului sa vedem dacă rezerva de incendiu pentru Casa de Cultura a fost folosit pentru alimentarea fântânii. După cum știu a fost realizată o stație de pompare care se alimenta de la o conducta de apa si nu din rezervor. Acel rezervor a fost acoperit cu pământ, dale pe o placa de beton circulara de peste rezervor.

 • Primar pe post de secretara, sau de purtator de cuvant, el ia act de de ce se intampla si ne povesteste si noua.
  Initiative zero, cifra care il urmareste de la inceputul mandatului....felicitari celor care l-au votat sau au stat acasa in ziua cand a fost ales.

 • Cum funcționează hotelul, restaurantul si celelalte spații fără aviz ISU si restul nu poate funcționa cu toate ca complexul este același compartiment de incendiu. Oare etajarea de la restaurant are autorizatie de construcție. Aici este altceva si anume funcționarea unei Case de Cultura ar presupune anumite funcțiuni in spațiile închiriate si nu se vrea dar Primarul nu vrea sa se pună rău cu posibilul viceprimar.

 • l-a vazut careva pe HULUTA sa protesteze cand s-a facut amenajarea Pietii ca ramane fara apa in caz de incendiu? sau nu si-a dat seama ce se imtampla....

 • Credeți că cenzurând și dacă nu postați comentariile, nu ajungem ziua votului?

 • Să înțeleg că nu se poate face altul? Sau să-l pună pe ăla înapoi? Oare cât ne mai crede proști domnul primar? Până la alegeri...