Au fost găsite corpurile celor doi băcăuani dați dispăruți în Canalul Mânecii

Corpurile a doi băcăuani din Comănești și Palanca, a căror ambarcaţiune de pescuit s-a scufundat în largul portului Shoreham, în Canalul Mânecii, în urmă cu peste o săptămână, au fost recuperate, a anunţat poliţia, relatează BBC News.

Mircea Ilie și Irinel Popovici

Mircea Ilie, în vârstă de 40 de ani, şi Irinel Popovici, în vârstă de 41 de ani, din Comănești, respectiv Palanca, județul Bacău, și stabiliți în Brighton, făceau parte dintr-un echipaj de patru oameni. Singurul supravieţuitor, un bărbat în vârstă de 45 de ani originar de la Londra, a fost găsit ţinându-se de o baliză în dimineaţa de 6 august, după ce ambarcaţiunea s-a scufundat.

Românul Traian Dumitrache, în vârstă de 50 de ani, a decedat în acea dimineaţă, anunţau autorităţile atunci. Corpurile lui Ilie şi Popovici au fost găsite luni dimineaţa, pe 14 august, la aproximativ patru kilometri în largul Portului Shoreham.

Un pescar a alertat Paza de Coastă după ce a văzut un corp în apă. O barcă de salvare aparţinând RNLI Shoreham a fost trimisă, iar aceasta a adus la ţărm şi un al doilea corp, văzut în apă tot luni, două ore mai târziu.

Ambarcaţiunea pescarilor ar fi intrat în coliziune cu o ambarcaţiune cu braţ de excavator, Vertrouwen, care se îndrepta către Grimsby. „Poliţia se află în contact cu proprietarii, MacDuff Shellfish Ltd, care cooperează deplin în anchetă”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Ambarcaţiunea de mici dimensiuni pentru pescuit de plăcere a plecat din Portul Shoreham către miezul nopţii de 5 spre 6 august. Ea s-a ciocnit cu ambarcaţiunea mai mare şi s-a scufundat după ce a lansat un mesaj de salvare. Un pescador comercial l-a descoperit pe supravieţuitor, iar corpul lui Dumitrache a fost recuperat cu un elicopter al Paze de Coastă.

Direcţia de anchetă pentru accidente maritime examinează ceea ce s-a întâmplat. (sursa: Digi 24)

Share this post:

Vezi comentariile (1)

  • Cum puteti pubilca numai neadevaruri ??? ???. Politia nu i-a gasit la distanta aia ???. Ei nu sunt din Comanesti ??. Barca lor a fost acrosata nu ei au acrosat ???. Dumnezeuleee