Atenție la hoți! Polițiștii băcăuani avertizează că a crescut numărul furturilor din județ

Numărul furturilor, în creștere

Un raport al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău arată că de la începutul anului s-au înregistrat mai multe furturi decât în perioada similară din 2017. „La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, în primele 6 luni ale anului 2017 au fost înregistrate un număr de 1967 furturi, iar în perioada similară a anului 2018 au fost înregistrate 2067 astfel de fapte”, explică agent șef adjunct Cătălina Crețu.

Iar hoții nu sunt pretențioși. Prădează de la obiecte personale din genți sau rucsaci, până la lucruri din mașini sau locuințe. În toate aceste situații, polițiștii recomandă prevenția și atenția sporită. Pentru a evita furtul din autoturisme, cea mai bună metodă este de a verifica dacă toate ușile și geamurile sunt închise, nu trebuie lăsate obiecte de valoare la vedere, iar dacă există un sistem de alarmă acesta trebuie activat la coborârea din autovehicul.

„La plecarea de la domiciliu (indiferent de perioada de timp), cetățenii trebuie să închidă bine toate căile de acces în locuinţă, să nu ţină sume mari de bani în casă, neasigurate şi nici să nu lase impresia că deţin asemenea sume; aceeaşi recomandare este valabilă şi cu privire la bijuterii”, mai spune Crețu.

Cum este perioada concediilor, un alt sfat este să nu anunțați public că veți pleca, fiind astfel o victimă mai ușoară pentru hoți. În fine, polițiștii ne recomandă să nu rămânem indiferenți dacă observăm un furt în derulare, acest lucru putând fi semnalat fie la 112, fie la un agent de pază, dacă ne aflăm în incinta unui magazin.

This website uses cookies.

Read More