Arena Mall Bacău vrea să se extindă. Între timp, ISU a amendat și a lăsat fără autorizație complexul comercial

Planurile mai vechi ale patronilor Arena Mall sunt aproape de a se concretiza, complexul comercial urmând să se extindă. Între timp însă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău a luat decizia de a amenda și de a retrage autorizația pentru incendiu complexului comercial. În urma unui control pentru reautorizare, s-a constatat că s-au făcut recompartimentări ce au schimbat planul inițial.

Arena Mall Bacău

„Spațiile suferă modificări, în funcție de firmele care se mută în magazin, dispar și apar noi spații comerciale, iar acest lucru nu mai corespunde planului cu care au obținut autorizația. Nu s-a suspendat activitatea, deoarece nu au fost încălcate reguli esențiale, cum ar fi blocarea căilor de acces și evacuare, lipsa accesului la hidranți. În fara amenzii, societatea are termen de conformare, pentru eliberarea unei noi autorizații”, a declarat mr. Andrei Grecu, purtător de cuvânt ISU Bacău. Conform datelor de pe termene.ro, Arena Mall a dat în judecată ISU Bacău și cere anularea sancțiunii.

Arena Mall se extinde

Conducerea mall-ului și-a făcut planuri de extindere a complexului comercial încă din 2010. Acum însă, conducerea a reușit să achiziționeze terenul de lângă mall, din spatele magazinului Carrefour, iar proiectul este gata, urmând să demareze lucrările în viitorul apropiat. Ovidiu Budeanu, patronul Arena Mall, nu a vrut să dea mai multe detalii deocamdată. “Aștept să luăm autorizația de construcție, după care vom da mai multe detalii despre investiție”, a spus acesta. Arena Mall se va extinde cu un nou corp de clădire pe locul actualei parcări, iar aceasta va fi mutată în spațiul nou achiziționat.