Aproape 60 de posturi de directori și directori adjuncți din învățământul băcăuan sunt libere

Inspectoratul Școlar Județean Bacău trebuie să ocupe până pe 17 august posturile de directori și adjuncți rămase vacante sau vacante temporar. Acest lucru se va face prin detașare în funcții de conducere.

ISJ Bacău

„În acest moment, sunt libere 58 de posturi de director și director adjunct în tot județul Bacău, posturi care urmează să fie ocupate înainte de debutul noului an școlar. Detașarea se face la propunerea inspectorului școlar general, cu avizul Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar și cu acordul scris al persoanei în cauză. Evident, aceasta din urmă trebuie să îndeplinească anumite condiții: să aibă diploma de licență, să fie membru al corpului experților, titular, minimum gradul 2 didactic sau titlul de doctor și calificativul foarte bine și să nu fi fost sancționat disciplinar în ultimii patru ani”, a declarat inspectorul Oana Bărbuț, purtător de cuvânt al IȘJ Bacău.

24 de posturi de directori și adjuncți sunt disponibile în mediul urban și 34 în rural. În municipiul Bacău sunt vacante posturi la Clubul Sportiv Școlar, Colegiul Henri Coandă (director+adjunct), Gheorghe Vrănceanu (director+adjunct), Colegiul Catolic (director), Colegiul de Artă (adjunct), Colegiul Pedagogic (director).

Adjuncți se mai caută la Colegiul Mangeron, Liceul Tehnologic Petru Rareș, Școala Al.I.Cuza, iar la Domnița Maria se caută un director, funcția fiind vacantă temporar. În mediul rural, posturile sunt disponibile la Berzunți, Blăgești, Bogdănești, Brusturoasa, Cașin, Căiuți, Cleja, Dofteana, Ghimeș, Helegiu, Măgura, Valea Seacă, Sănduleni, Zemeș etc.

Lista completă se regăsește pe site-ul inspectoratului, la fel ca întreaga procedură detaliată.

Vezi comentariile (10)

 • Vor ramane clasele goale ca urmare a ponegrelilor asupra cadrelor didactice! Cat despre directori...trebuie sa fii fraier sa scoti castane din foc pentru altii!

  • Cel mai fain e cand iti bati joc de un profesor la clasa ca sa nu-si poata face ora si pe urma,te duci si-i spui minciuni directorului,o chemi si pe mama sa-ti tina partea,iar profesorul e a doua oara batjocorit.Iti vine sa razi de crapi in scolile romanesti!

 • Scolile romanesti au devenit imaginea exacta a societatii romanesti: coruptie, minciuna, imoralitate, nesimtire maxima. Cei care fac performanta o fac doar pe cheltuiala parintilor, adica prdgatirea in particular. Profesorii isi bat joc de cele mai multe ori de activitate, in special in mediul rural, unde directori pusi politic fraudeaza bugetele dcolilor, impreuna cu primarii si contabilii, cotizeaza la Isj Bacau pentru a li se acoperi faptele samd. Cam asta-i realitatea.

   • Un exemplu este numirea directorului adjunct la Vranceanu, care n-are nici o legatura cu acest liceu, si este fosta directoare de la scoala Parava. Probabil a avut mari performante acolo la tara si vrea sa le repete si la acest liceu! Asta ce inseamna ?Ca in tot liceul asta nu e nici un profesor capabil sa fie director, sau poate inseamna altceva?

 • Parava are pile la PSD. Fosta secretara a Primariei e jurista Isj Bacau, o incompetenta care nu cunoaste legislatia scolara, dar care a fost ajutata sa ii ia locul fostei juriste Bancila, data afara din Isj Bacau la ordinele fostilor inspectori generali Sotcan si Lazar. Actuala jurista acopera ilegalitatile din Isj Bacau, Consiliyl de administratie, l ordinele lui Lazar si Sotcan fiind pus sa ia hotarari contra Legii educatiei. Cat mai costa numirile de directori in functie si acordarea calificativelor anuale la directori, fara a se realiza verificarea faptica a rapoartelor de autoevaluare si evaluare?

 • Resmerita a fost suplinitoare cativa ani pe orele lui Perino, si probabil i-a placut asa de mult acolo, incat s-a intors acum ca directoare! Rusine!!

 • Am alta intrebare si mai serioasa!De ce nu se organizeaza concurs pentru inspectorii numiti anul trecut fara nicio logica?
  Ce anume i-a recomandat pentru acele scaune?Articolele cu floricele despre asa-zisele lor realizari?Cum e posibil sa fii numit inspector cand tu ai elevi cu note de 4 la olimpiada?ca sa nu mai vorbim si despre o anumita tinuta. Au ajuns tatele de la piata sa conduca Inspectoratul scolar?