Apa nu ajunge în tot Bacăul nici în orele cu program. Explicațiile CRAB

Mai mulți cititori ne-au semnalat duminică seara că nu au avut parte de apă nici măcar „cu țârâita” la robinete, în timpul programului anunțat de CRAB, 17.00-20.00.

Nina Chiper, manager, și Petruș Radulescu, director tehnic CRAB – foto arhivă

Pentru Ziarul de Bacău, Petruș Rădulescu, directorul tehnic al CRAB, a explicat că este aceeași problemă ca la fiecare avarie, sunt zone în care apa într-adevăr nu ajunge la robinete.

„Distribuirea apei în municipiul Bacău se face gravitațional, din rezervoarele de la Barați, care sunt punctele cele mai înalte. De acolo, rețeaua pleacă pe toate străzile. De exemplu, cartierele Bistrița Lac, Milcov, Alecu Russo sunt în zona joasă, iar cele din zona înaltă sunt Mărgineni, Energiei etc. În timpul programului de furnizare, apa se duce în zonele de jos mai întâi, iar cei de acolo sunt primii care își fac plinul”, a explicat directorul tehnic.

Petruș Rădulescu a mai dat ca exemplu zonele „de jos” Alecu Russo și Pictor Aman, unde ar fi fost apă aproape toată ziua, chiar la etajele superioare. „Acolo este apă deoarece noi nu închidem rețeaua și nu lăsăm conductele goale”, a precizat directorul tehnic al CRAB.

Programul promis de furnizare a apei potabile în municipiul Bacău pentru luni, 16 iulie 2018, va fi 06.00-08.00 și 18.00-20.00.

Municipiul Bacău nu mai are apă de sâmbătă, la prânz, când s-a produs o avarie la aducțiunea de la Valea Uzului, în zona orașului Dărmănești. CRAB a anunțat că termină reparațiile în noaptea de duminică spre luni, urmând ca umplerea instalației și trecerea la un program de furnizare normal să dureze circa 24-48 de ore.

Vezi comentariile (27)

 • Minciuni sfruntate! pe Pictor Aman nu a curs picatura de apa in seara asta!!
  Doar dimineata o ora.

  • e 18,36 si abia, abia a inceput sa curga un firicel. vorbeste gura fara ei, doar casa se auda vorbind

 • Oare acesti directorasi ai crabului nu au si ei parte de legea gravitatiei, sa cada si ei pe burta si sa plece târâş-grăbiş, sa ne scuteasca cu vrajeala lor nomenclaturista si cu aburelile lor expirate?!?!
  Dar nu! Ei vor sfida aceasta lege a gravitatiei ca si pe alte legi!!!

 • Bacau, un oras de kk la propriu, in frunte cu prosti care-l conduc si impreuna cu cei care-i cred... am mai ramas o mana de oameni care vor pleca si ei sa se spele cu apa strainilor...

 • Cred ca au impartit rezerva de apa pe zile in diferite zone din oras si ne mint cu nerusinare...

 • acest asa zis oras, incet incet se dezintegreaza, multumita politicenilor de Bacau, care au un singur scop: umplerea buzunarelor familiilor lor si atat. Votantii, prosti, se conformeaza odata la 4 ani si ii ajuta in scopul lor. Felicitari tuturor bacauanilor cu drept de vot, care a-ti adus acest oras pe marginea prapastiei!

 • Ce retardati ! In 2018 ne spalam la lighean.Cum plm e posibil asa ceva? Ce cretini sunt pusi in functie ? Oare cand o sa fiti zdrobiti cu pietre? Aaaaa...da nu vin alegerile ?????

 • Suntem condusi de o gasca de gunoae care au redus orasul asta la mizerie. In 2018 nu am mai auzit ca un oras sa se defecteze o conducta de apa la fiecare 2 - 3 luni. Gunoaelor !!!

This website uses cookies.

Read More