Apa nu ajunge în tot Bacăul nici în orele cu program. Explicațiile CRAB

Mai mulți cititori ne-au semnalat duminică seara că nu au avut parte de apă nici măcar „cu țârâita” la robinete, în timpul programului anunțat de CRAB, 17.00-20.00.

Nina Chiper, manager, și Petruș Radulescu, director tehnic CRAB – foto arhivă

Pentru Ziarul de Bacău, Petruș Rădulescu, directorul tehnic al CRAB, a explicat că este aceeași problemă ca la fiecare avarie, sunt zone în care apa într-adevăr nu ajunge la robinete.

„Distribuirea apei în municipiul Bacău se face gravitațional, din rezervoarele de la Barați, care sunt punctele cele mai înalte. De acolo, rețeaua pleacă pe toate străzile. De exemplu, cartierele Bistrița Lac, Milcov, Alecu Russo sunt în zona joasă, iar cele din zona înaltă sunt Mărgineni, Energiei etc. În timpul programului de furnizare, apa se duce în zonele de jos mai întâi, iar cei de acolo sunt primii care își fac plinul”, a explicat directorul tehnic.

Petruș Rădulescu a mai dat ca exemplu zonele „de jos” Alecu Russo și Pictor Aman, unde ar fi fost apă aproape toată ziua, chiar la etajele superioare. „Acolo este apă deoarece noi nu închidem rețeaua și nu lăsăm conductele goale”, a precizat directorul tehnic al CRAB.

Programul promis de furnizare a apei potabile în municipiul Bacău pentru luni, 16 iulie 2018, va fi 06.00-08.00 și 18.00-20.00.

Municipiul Bacău nu mai are apă de sâmbătă, la prânz, când s-a produs o avarie la aducțiunea de la Valea Uzului, în zona orașului Dărmănești. CRAB a anunțat că termină reparațiile în noaptea de duminică spre luni, urmând ca umplerea instalației și trecerea la un program de furnizare normal să dureze circa 24-48 de ore.

Vezi comentariile (27)

 • Dacă ilustru funcționar al CRAB zice că cei din zonele mai joase își fac "plinul" ,nu ar fi mai nimerit ca după ce și-au făcut rezervele, conductele lor sa fie închise pentru a permite și celorlalți contribuabili un strop de apă la robinet...???... astfel s-ar elimina din calvarul aducerii prețiosului lichid în diferite recipiente, nedemne de importanța lui...

 • Nu stiu de care rezerva de apă vb toți , dar cred că sunteți informați greșit ...orașul nu are rezerva de apă , chiar dacă se activează vechile captări, acestea sunt compromise si uzate fizic deoarece sunt din 1962 ceea ce spune totul. Aștept să remedieze problema cu înțelegerea de rigoare chiar dacă situația este ingrată si pentru mine si pentru dvs. Multa sănătate!

 • Nu cred că Studiul de fezabilitate sau cei care sau ocupat de Proiectul pentru Aducțiunea de apă de la Valea Uzului au avut în vedere toate vulnerabilitățile privind execuția și fiabilitatea acestei investiții în timp. Din păcate în ultimii doi ani frecvența întreruperilor în aprovizionarea cu apă a populației orașului Bacău a crescut foarte mult, fapt pentru care populația Bacăului este vulnerabilizată de aceste întreruperi care se dovedesc tot mai necontrolabile privind frecvența și timpii de ridicare a deranjamentelor. Știm că, din cele mai vechi timpuri, populațiile sau așezat de-a lungul veacurilor în apropierea apei, respectiv a râurilor, având în vedere faptul că apa înseamnă însăși viața . Iată de ce consider că apa pentru populația Bacăului este o problemă vitală care nu poate fi tratată cu superficialitate sau relativă îngăduință în cercetarea cauzelor și găsirea vinovaților. Accept că ,,a greși este omenește, a persista însă este diabolic”.Locuiesc la etajul 3 al unui bloc din strada Logofăt Tăutu, nr.1 și mă consider discriminat de C.R.A.Bc. pentru că vecinii mei de la etajele inferioare au apă conform ,,programului” iar eu din 14.07.2018 nu am picătură de apă, drept pentru care mă gândesc să dau în judecată C.R.A.Bc. Să nu-mi explice dl.director tehnic al C.R.A.Bc. ,,principiul vaselor comunicante” !!! Nu accept asemenea atitudini și măsuri discriminatorii. Pînă astăzi, în parcursul celor 2 ani, la solicitarea Primarului, cu aprobarea Consiliului Municipal, a Consiliului Județian și cu susținerea Parlamentarilor, pentru cei 170000 de locuitori ai Bacăului, era necesară să demareze lucrările pentru aducțiune de apă de rezervă pentru toți locuitorii Municipiului Bacău, în respectul lor din partea edililor și pentru a nu-i transforma într-o populație vulnerabilă.

 • m-am gandit ca dimineata sa fac pipi si caca in fata Primariei iar seara, in fata CRAB. Ei sa faca curat cf legii gravitatiei

 • De ce nu se dau bidoane cu apa in mai multe zone? Pe mioritei la etajul 4nu am avut deloc apa

 • La Primărie se dă...câte un bidon sau doua de apa..a cate 2 litri..insă...duminica dupăamiaza..a parcat un taxi llânga ..Primărie si a umplut portbagajul cu câteva baxuri de apa...oare pt...cine era.."dedicația"..sau...a cui e...măgăria??? Apoi la câteva minute a oprit tot in fața Primăriei si cisterna care alimenta bazinul cu apa din fața pasajului de la fostul cinema Muncitorul..si a.."îmbarcat" cel puțin Patru baxuri de apa...cel puțin..atât am apucat.. sa numar eu..și am facut și poze....deci?? Fără. Pic..de jenă ne sfidează..pe..toți!!!

 • Indiferent de "culoarea politica" sub articol se pot citi articole corelate(probleme din anii anteriori :2015....),si uitand-va atenti vedeti -nu castraveti-ci fata aceluiasi individ -directorasul.
  Pai daca competenta e sinonima cu acelasi pm care a rezolvat mereu aceleasi probleme ......

 • E 18.45 si nu curge niciun strop la robinet! Au schimbat programul sau dau apa la miezul noptii ?

 • Bravo! ""Mintiti poporul cu televizorul. Sa va fie rusine domnule director tehnic care mintiti si pacaliti lumea fara rusine. Presiunea in reteau orasului este mica iar statiile de hidrofor o ridica pt blocurile inalte indiferent de zona. Pt blocurile bara presiunea o reglati din vanele de pe traseu.