“Anonymous” de Bacău, condamnat după 4 ani! Cum a dirijat circulația în intersecția de la Moldova și a pălmuit un polițist

Un tânăr de 25 de ani din Bacău a fost condamnat pentru ultraj după ce a atacat doi poliţişti care au încercat să-l îndepărteze dintr-o intersecţie unde încerca să dirijeze circulaţia, purtând o mască Anonymous pe faţă, scrie ziarul Adevarul. 

Aproape patru ani le-au fost necesari autorităţilor din Bacău pentru a soluţiona acest caz. Incidentul s-a întâmplat în timpul Festivalului cultural „Theaterstock”, care se desfăşura în vara anului 2015 în centrul municipiului Bacău.

În noaptea de 6/7 august, în jurul orei 2.00, la finalul spectacolelor, tânărul de 25 de ani a pătruns în intersecţia din apropierea hotelului Moldova, după ce şi-a acoperit faţa cu o mască tip Anonymous, şi a început să efectueze semne de dirijare a pietonilor şi a autoturismelor, stânjenind astfel traficul rutier.

Unul dintre poliţiştii prezenţi în zonă i-a solicitat să se îndepărteze, cum însă ”Anonymus” a refuzat, i-a solicitat să se legitimeze. Atunci tânărul a pălmuit agentul, caruia, luat prin surprindere, i-au căzut ochelarii de vedere pe carosabil. Un alt agent de poliţie care l-a prins pe tânăr, după ce a încercat să fugă din zonă, a fost ameninţat că ”îi va tăia beregata”.

Tânărul de 25 de ani a negat acuzaţiile de ultraj, afirmând că era sub influenţa băuturilor alcoolice şi dorea să se distreze. Judecătoria Bacău a dispus condamnarea lui la un an şi jumătate de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei. Sentinţa a fost contestată de procurori, care o consideră prea blândă, dar şi de inculpat.

Vezi comentariile (1)

  • In SUA, il impuscau direct, fara proces. In Romania, dureaza patru ani de zile ca sa judece un dosar simplu, pentru ca la urma urmei despre asta vorbim. Cocalarul are nume si prenume ? Sau e anonim ?