Anchetă “mamut” ce vizează alegerile din 2016! Nu mai puțin de 15 dosare penale și peste 2600 de băcăuani chemați la Poliție

Inspectoratul Județean de Poliție (IJP) Bacău desfășoară o anchetă “mamut” ce vizează alegerile locale din 2016. Conform informațiilor confirmate de IJP Bacău, au fost deschise nu mai puțin de 15 dosare penale ce vizează falsul în înscrisuri și declarații și uzul de fals al celor care au întocmit listele cu alegători de la alegerile trecute.

Anchetă ce vizează fraudarea listelor de alegători

“La nivelul municipiului Bacău au fost întocmite 14 dosare penale şi unul la Comăneşti, ca urmare a sesizărilor formulate de Biroul Electoral de Circumscripţie municipală nr.1, acestea fiind instrumentate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Poliţia Comăneşti. Cercetările se efectuează sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals în declaraţii, faţă de persoanele fizice care au întocmit şi atestat veridicitatea semnăturii susţinătorilor”, se arată într-un răspuns trimis de IJP Bacău către redacția noastră.

De asemenea, începând de acum câteva luni, foarte mulți băcăuani au fost chemați să dea declarații vizavi de semnăturile date pe listele de susținători. Conform IJP Bacău, până la ora actuală peste 2600 de băcăuani au fost audiați de polițiști, fiind una dintre cele mai vaste acțiuni ale IJP Bacău. În total, 9 polițiști lucrează la instrumentarea și soluționarea dosarelor.

Deocamdată IJP Bacău nu poate face publice numele persoanelor vizate de anchetă. Vom reveni cu amănunte!

Vezi comentariile (2)

  • Asta e clar o actiune de intimidare care are ca scop determinarea cetatenilor de a nu mai semna la viitoarele alegeri pentru nimeni. Partidele se descurca, dar noii si micii candidati vor avea mari probleme. Rusine celor de la politie ca se ocupa cu astfel de nimicuri!