Aproape 150.000 lei, amenzi pentru încălcarea legislației muncii în județul Bacău

Amenzi de aproape 150.000 lei s-au dat pentru muncă la negru și nerespectarea legii în domeniul securității și sănătății în muncă, în județul Bacău, în prima decadă a lunii iulie, conform Radio Mesagerul FM.

În perioada 1 – 10 iulie 2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău a efectuat, în cadrul unei campanii naționale, controale pentru verificarea modului de respectare a legislației specifice la 71 de agenti economici din județ. Dintre acestea, 29 au vizat respectarea prevederilor legale în domeniul relații în muncă, celelalte urmărind aplicarea legislației în domeniul sănătății și securității în muncă.

În urma verificărilor, au fost depistate 5 persoane care munceau fără forme legale și numeroase abateri de la norme, în ceea ce privește securitatea și sănătatea la locul de muncă. Ca urmare, inspectorii ITM au fost nevoiți să aplice nu mai puțin de 119 sancțiuni, dintre acestea, 8 fiind amenzi, iar restul avertismente. De asemenea, au fost aplicate 143 de măsuri de remediere a neconformităților.

Valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la 149.000 lei, din care 105.000 lei au fost amenzi doar pentru muncă la negru. La nivel național, a comunicat Inspecția Muncii, s-au aplicat amenzi în valoare de peste 6 milioane lei, fiind depistate 315 persoane care desfășurau muncă fără forme legale și au fost dispuse 3.013 avertismente și 6.287 de măsuri de remediere a neconformităților.

This website uses cookies.

Read More