Alegeri în PNL Bacău. Cum își fac campanie candidații pentru posturile de președinte

Foto arhivă

Vineri, 21 aprilie 2017, liberalii aleg conducerea colectivă a organizației municipale PNL Bacău (Biroul Politic Municipal), iar duminica următoare are loc scrutinul pentru Biroul Politic Județean. Lupta cea mai interesantă este pentru posturile de președinți ai municipalei și județenei.

Înscrierile s-au încheiat, candidații pentru funcția de președinte al Organizației Municipale Bacău sunt Dragoș Luchian (fostul președinte), Mircea Fechet, Daniel Miclăuș, Sebastian Cucu, Viorel Cojocaru și Ilie Bîrzu. Șanse reale de câștig au Dragoș Luchian, Mircea Fechet și Ilie Bîrzu. Despre ultimul, s-a zvonit că s-a îngrijit ca susținătorii săi să aibă cotizațiile achitate la zi și să poată participa la conferința de alegeri.

Doar doi își fac campanie

Dragoș Luchian

„Dragi colegi, atmosfera de lucru în cadrul întâlnirilor noastre se va schimba. Ne vom întâlni mai des, ne vom consulta asupra mesajelor pe care vrem să le transmitem oamenilor, ne vom întâlni cu reprezentanții noștri în Consiliul Local. Avem misiunea importantă de a le transmite ceea ce băcăuanii doresc de la noi. Îmi doresc să atragem cât mai mulți membri noi, să aducem de partea noastră antreprenorii, vizionarii care pot dezvolta în direcția potrivită acest oraș. Vă promit si că vom rezolva problema adeziunilor, astfel încât să fim la zi cu baza de date, fiecare dintre membrii noștri să fie legitimat, să aibă drept de vot. Vă asigur că mă interesează opinia dumneavoastră și sunt dispus să ascult fiecare argument”, a notat pe Facebook Dragoș Luchian.

Mircea Fechet

„Candidez pentru un nou început al organizației PNL mun. Bacău, la funcția de președinte. Nu vreau altceva decât să mi se dea posibilitatea de a demonstra ceea ce pot face pentru partid, așa cum și alții au avut-o. Cum am spus și ieri colegilor, după această confruntare nu trebuie să rămână nimeni în afara jocului întrucât PNL are nevoie de toți! Totodată ușile partidului vor fi larg deschise cu speranța că băcăuanii care cred în liberalism într-un oraș condus în mod haotic de către administrația Necula- PSD vor veni alături de noi”, a scris Mircea Fechet.

Așa cum Ziarul de Bacău a anunțat, alegerile interne din PNL Bacău se pregătesc într-o atmosferă tensionată cauzată de suspiciuni legate de baza de date a membrilor de partid cu drept de vot. Chiar Viorica Marcu, fost deputat, a constatat cu surprindere că nu se mai regăsește în baza de date a municipalei PNL Bacău, alături de cel puțin 440 alte persoane.

Ilie Bîrzu, pe Facebook

Ilie Bîrzu, Daniel Miclăuș, Sebastian Cucu și Viorel Cojocaru nu au anunțat public nimic legat de campania internă în care s-au înscris. Doar Ilie Bîrzu a publicat intens fotografii, pe Facebook, în diverse ipostaze pastorale. Este posibil ca înaintea votului și în urma unor negocieri, unii candidați să se retragă din competiție și să-și anunțe susținerea pentru un coleg sau altul.

Doi candidați la județ

În cursa pentru președinția Organizației Județene a PNL Bacău, s-au înscris Ionel Palăr și Petrică Mihăilă. Deputatul Palăr, actualul președinte interimar, nu a făcut nicio declarație publică despre candidatura sa, în timp ce Petrică Mihăilă a publicat pe Facebook urări de Paște. Fără șanse reale, cel mai probabil, Mihăilă s-a înscris în competiție ca să-și securizeze prezența în viitorul organism de conducere.

Listele de candidați s-au închis, cele două conferințe ale PNL vor avea loc la Centrul de Afaceri și Expoziții Bacău. De notat că deputatul Tudorița Lungu, actual președinte interimar la municipală nu s-a înscris pentru nicio funcție de președinte și va face parte cel mai probabil din Biroul Politic Județean.

Share this post:

Vezi comentariile (1)