Aerostar arată ca o echipă care merită să promoveze

Fotbalul ține în viață sportul românesc, fiind un fenomen foarte important pentru multe regiuni din țara noastră, așa cum este și cazul Bacăului. Nostalgicii probabil își amintesc perioada de grație a FCM-ului, care făcea parte din elita fotbalului românesc, evoluând in Divizia A până în anul 2006 și chiar in Cupa Intertoto pe vremea când regretatul Florin Halagian se afla pe banca tehnică.

Bacău, fără reprezentantă in primele două ligi ale fotbalului

O regiune care a dat-o României pe Nadia Comăneci, una dintre cele mai mari gimnaste ale secolului XX, nu mai are reprezentantă în elita fotbalului românesc. Cu siguranță sportul este mai sărac fără o echipă de fotbal care să reprezinte județul Bacău în Liga 1 și 2, mai ales că, nu demult, erau chiar două echipe din regiune care jucau in Divizia A. FC Onești si FCM Bacău s-au întâlnit pentru prima oară în sezonul 1998/1999, atunci când ambele evoluau în primul eșalon. Era un meci care se încheia la egalitate, 2-2.

După 21 de ani, Oneștiul pare că a uitat de fotbal, iar singurul oraș din zonă care încearcă să țină pasul cu rigorile lumii moderne în materie de sport este Bacăul. Două echipe din zonă evoluează în Seria 1 din Liga 3. Aerostar și CSM Bacău vor să promoveze. Șanse reale le are Aerostar, lider detașat în campionat și așa cum se arată în statistici. Susținută financiar de societatea cu același nume, Aerostar Bacău este principala favorită în cursa spre revenirea în Liga 2. Ea este singura care a mai evoluat la un nivel decent sau care a mai adus echipe de prim rang la Bacău în ultimul timp. În urmă cu doi ani, pe 26 noiembrie 2017, Dinamo București câștiga greu în fața actualului lider din Seria 1, printr-un gol marcat în minutul 85. În lipsa unui teren cu nocturnă, meciul s-a disputat atunci pe stadionul Ceahlăul din Piatra Neamț.

Evoluția recentă a formației antrenate de Daniel Munteanu îi permite acesteia să spere la o promovare liniștită, implicit o revenire în Liga 2. Rezultatele echipei din Bacău sunt pe măsura așteptărilor conducerii, care a spus încă de la primele conferințe că vor echipa acolo unde a jucat în sezonul 2018/19.

7-0 cu Pașcani, 5-0 cu Târgu Secuiesc, 3-1 cu Sporting Liești, sunt rezultate care au arătat diferența reală dintre Aerostar și celelalte echipe din Liga 3, Seria 1. Au fost scoruri apreciate de fani, dar și de amatorii de pariuri sportive care au mizat pe Aerostar la agențiile de pariuri licențiate ONJN ce au in ofertă și Liga a 3-a (Unibet, Betano, Casa Pariurilor și altele). Cu atât mai mult de cei care preferă să opteze pentru pariuri de tip handicap 2, adică pe victoria la scor a favoritei lor. Acest tip de pariu este explicat pe larg pe link-ul precedent.

Având experiență în meciurile din Liga 2, pe care le-a jucat tot în echipamentul lui Aerostar Bacău, echipă la care evoluează din 2017, Cătălin Vraciu este golgheterul formației. De altfel, Liga 3 îi priește jucătorului în vârstă de 30 de ani. Acesta a mai ieșit golgheter și în sezonul 2017/18, atunci când obținea promovarea în al doilea eșalon, alături de aceeași formație.

This website uses cookies.

Read More