Administrația Bazinală de Apă Siret Bacău are director nou. Vlad Marcoci trebuie să rezolve urgent decolmatarea lacului de la Insula de Agrement

Fostul prefect, președinte de Consiliu Județean și deputat de Neamț Vlad Marcoci este noul director al Administrației Bazinale de Apă Siret. Marcoci îl înlocuiește pe Emil Vamanu, demis după ce nu a reușit să pună la treabă firma care se ocupă cu decolmatarea lacului de la Insula de Agrement din Bacău.

„Administrația Bazinală de Apă (ABA) Siret Bacău anunță faptul că, începând cu data prezentei, noul director al instituției este domnul Vlad Marcoci. Acesta a fost numit prin decizia Administrației Naționale «Apele Române» București. Până la data numirii în funcția de director, domnul Vlad Marcoci a îndeplinit funcția de consilier al directorului general al Administrației Naționale «Apele Române» ”, se precizează înntr-unj comunicat al Direcției Apelor (Administrația Bazinală de Apă Siret).

Vlad Marcoci are 50 de ani și este de profesie inginer constructor. Prima provocare căreia va trebui să-i facă față este rezolvarea problemelor cu decolmatarea lacului Insulei de Agrement. Acolo, firma care are un contract nu desfășoară o activitate vizibilă deși există finanțare, iar pentru al doilea contract nu s-a prezentat nimeni la procedura de achiziție publică.

– fost zch.ro.