A venit în vizită și a plecat cu laptopul, aparatul foto și telefonul gazdei

Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au fost sesizaţi de către o femeie de 29 de ani, din comuna Sascut că o femeie de 44 de ani, din comuna Buhoci, în timp ce se afla în vizită la locuinţa sa, i-a sustras mai multe bunuri. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au constatat că în noaptea de 15/16 octombrie, partea vătămată a cazat-o pe femeia în cauză, venită în vizită, într-una din camerele locuinţei sale, de unde aceasta ar fi sustras un laptop, un telefon mobil şi o cameră foto.Ulterior, pe timpul nopţii, în jurul orei 03.00, femeia de 44 de ani ar fi părăsit locul faptei cu bunurile sustrase, deplasându-se către locuinţa personală cu o maşină de ocazie. Tot din cercetări, poliţiştii au stabilit că femeia şi-a procurat un bilet de avion pentru data de 16.10.2014 cu destinaţia Irlanda, cu plecare din aeroportul Bacău.

Astfel, în baza unui mandat de aducere, poliţiştii s-au deplasat la data de 16 octombrie a.c., în jurul orei 20.00, în aeroportul Bacău, unde în sala de aşteptare au identificat-o pe femeia bănuită de furt, pe care au condus-o la sediul unităţii de poliţie pentru cercetări. Aceasta a recunoscut că a sustras un laptop din locuinţa părţii vătămate, pe care  l-a ascuns la domiciliul său şi pe care l-a predat poliţiştilor.

Față de cea în cauză s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă. În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.