A ucis o fetiţă de 7 ani şi a fugit de la locul faptei, după care romii au blocat orașul ca să-l elibereze. Ce sentință au dat judecătorii

Un tânăr din judeţul Bacău trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului s-a bucurat de clemenţa judecătorilor. În 2018, după accident și reținerea șoferului, în Dărmănești zeci de cetățeni de etnie romă au blocat orașul, ca să ceară eliberarea autorului accidentului. La procesul care a urmat, instanţa a manifestat mai multă grijă pentru copiii şoferului vinovat, decât pentru familia care şi-a pierdut fetiţa de 7 ani, notează adevarul.ro.

Foto arhivă, observator.tv

Judecătoria Moineşti a motivat sentinţa în cazul accidentului de circulaţie produs în toamna anului 2018 în localitatea Dărmăneşti, când o fetiţă de 7 ani, care se angajase în traversarea regulamentară a străzii a fost ucisă de un şofer care circula cu mult peste viteza legală. Şoferul, un tânăr de 26 de ani, tatăl a patru copii, nu a oprit, continuându-şi cursa în timp ce copila agoniza pe asfalt.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti, accidentul a avut loc pe 4 noiembrie 2018, în jurul orei 17.30. Şoferul conducea un autoturism VW Golf pe sensul de mers Sălătruc – Rafinărie Dărmăneşti. La un moment dat, a efectuat o manevră de depăşire a unui autoturism marca Opel şi-a continuat deplasarea, iar când a ajuns în zona unei intersecţii a accidentat mortal o fetiţă în vârstă de 7 ani, care s-a angajat în traversare regulamentar, pe la colţul străzii.

După 20-25 minute de la data producerii accidentului, şoferul s-a prezentat la sediul Poliţiei Oraşului Dărmăneşti cu autoturismul implicat în accident recunoscând faptele. El nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În timpul cercetărilor, poliţiştii au dispus efectuarea unei expertize tehnice, în urma căreia s-a stabilit că autoturismul prezenta grave probleme tehnice şi rula cu o viteză de 85 de km/oră.

”Chiar dacă acestea sunt cauzele tehnice ale producerii accidentului (viteza şi defecţiunile autoturismului n.r.), instanţa nu poate omite o culpă în sarcina părinţilor victimei (minoră în vârstă de 7 ani) care, pe timp de noapte (întrucât în luna noiembrie la ora 17,30 este întuneric) au lăsat-o afară nesupravegheată, fiind evident că aceasta nu ar fi putut avea puterea de a discerne cum să traverseze drumul în condiţii de siguranţă”, au motivat judecătorii instanţei din Moineşti.

Pentru că a avut o poziţie procesuală sinceră şi a solicitat să fie judecat prin procedura simplificată a acordului de recunoaştere, şoferul s-a bucurat de o largă clemenţă din partea instanţei. Magistraţii Judecătoriei Moineşti au dispus condamnarea şoferului găsit vinovat pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului la 2 ani şi 7 luni închisoare cu suspendare.

Sentinţa Judecătoriei Moineşti a fost contestată de procurori, o decizie definitivă în acest caz urmând a fi pronunţată de Curtea de Apel Bacău. (sursa: adevarul.ro)

Vezi comentariile (1)

  • Evident ca victima a fost scoasa vinovata! Cum sa lasi un nenorocit sa scape fara inchisoare dupa ce a ucis pe cineva? Pana n-o sa incepem sa ne facem dreptate n-o sa scapam de clanurile astea.