A murit preotul Vlad Ungureanu. Vezi parohiile unde a slujit

A murit preotul Vlad Ungureanu (75 de ani), anunță Eparhia Romanului și Bacăului.

A fost un preot cu alese calități sufletești, implicat în numeroase activități pastoral-duhovnicești și social-filantropice, dar și în lucrări de construire și înfrumusețare a lăcașurilor de cult unde și-a desfășurat misiunea, râvnitor, apropiat de enoriașii săi, fiind mereu în preajma celor aflați în suferință.

După 39 de ani de pastorație în mijlocul credincioșilor din cele patru parohii ale Protopopiatului Bacău unde și-a împlinit chemarea sacerdotală, la vârsta de 75 de ani, părintele Ungureanu Vlad a fost chemat de Dumnezeu în Biserica Triumfătoare, unde avem speranța că va fi așezat în soborul preoților din ierarhia cerească pentru a sluji Liturghia sub protia Arhiereului Cel veșnic, Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

În aceste momente de adâncă suferință, adresăm familiei îndoliate cele mai profunde gânduri de compasiune rugând pe Milostivul Dumnezeu să primească sufletul destoinicului Său slujitor în Împărăția Cerurilor!

Dumnezeu să-l odihnească!
† IOACHIM,
Arhiepiscopul Romanului și Bacăului

Preotul Vlad Ungureanu s-a născut în Bacău, pe 3 iulie 1945. A absolvit Liceul „Vasile Alecsandri” din Bacău, promoția 1964, și apoi Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” Sibiu, promoția 1972, susținând lucrarea de licență cu tema „Canonizarea sfinților români”.

A fost căsătorit și a avut doi copii, dintre care unul este preot la Parohia Măgura I, Protopopiatul Bacău.

A fost hirotonit diacon la data de 01.03. 1974 de către Episcopul Partenie Ciopron, iar preot la data de 08. 03. 1974 pe seama Parohiei Ruși-Ciutea de către Episcopul Eftimie Luca. După trei ani în această parohie, a fost transferat la Parohia Buda-Blăgești (1977-1997), la Parohia Letea-Veche (1984-1988), iar în final la Parohia „Sfântul Ioan” Bacău, unde a rămas până la ieșirea la pensie, în noiembrie 2013.

Pentru calitățile sale deosebite, preotul Vlad Ungureanu a ocupat funcția de secretar la Protopopiatul Bacău-Sud începând cu anul 1996, slujind în această demnitate alături de preotul protopop Radu Vasile până în anul 2004.

This website uses cookies.

Read More