A murit general de brigadă (r) Mihai Simionescu, fost șef al ISU Bacău

Generalul de brigadă (r) Mihai Simionescu, fost șef al ISU Bacău, a murit la numai 60 de ani, după 30 de ani de carieră și 5 de pensie. Anunțul a fost făcut de foștii săi colegi de la ISU.

Generalul de brigadă Mihai Simionescu, noiembrie 2013

Joi, 23 august 2018, a încetat din viaţă la vârsta de 60 de ani, general de brigadă (r) Mihai Simionescu, comandant al Grupului de Pompieri „Mr. Constantin Ene” Bacău (2001 – 2004) și inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „ Mr. Constantin Ene” al judeţului Bacău (2004 – 2013).

„Întregul personal al ISUJ Bacău, cu profund respect aduce un ultim omagiu celui care a fost general de brigadă (r) Mihai Simionescu şi adresează familiei îndurerate, sincere condoleanțe”, a anunțat ISU Bacău.

O carieră de 30 de ani, 5 ani de pensie

Printr-un decret prezidenţial, generalul de brigadă cu o stea Mihai Simionescu, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău, a fost trecut în rezervă din Ministerul Afacerilor Interne în noiembrie 2013. Decizia de pensionare a venit chiar cu o zi înainte ca generalul Simionescu să împlinească vârsta de 56 de ani, ca o încununare a peste trei decenii de carieră militară.

După ce a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi a Ministerului de Interne – arma Pompieri 1976-1979, generalul Mihai Simionescu a lucrat la Grupul de Pompieri al Judeţului Bacău în calitate de comandant de pluton, locţiitor comandant companie, ofiţer cu operaţiile şi pregătirea pentru luptă în perioada 1979-1988, apoi ofiţer în cadrul Statului Major al unităţii între 1990-1992, şef birou logistic, locţiitor pentru servicii, adjunct al comandantului pentru logistică între 1992-2001, apoi comandant al Grupului de Pompieri ,,Maior Constantin Ene’’ al judeţului Bacău între 2001-2004, ultima funcţie deţinută fiind de inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Maior Constantin Ene’’ al judeţului Bacău.

Pe 15 decembrie 2004, generalul Simionescu a fost decorat prin Decretul preşedintelui României cu Ordinul ,,Bărbăţie şi credinţă’’ în grad de Cavaler cu însemn pentru militari, iar un an mai târziu a fost numit Cetăţean de onoare al oraşului Comăneşti pentru contribuţia adusă la înlăturarea urmărilor negative ale inundaţiilor din anul 2005. Prin Decretul preşedintelui României din 01.12.2008, lui Mihai Simionescu i s-a acordat gradul de general de brigadă cu o stea.

Vezi comentariile (2)

  • Nu știu cum sunt alții dar eu nu am să respect obiceiul de a "nu vorbi de rău "pe cei plecați în lumea drepților. De aceea spun ce simt. Comandanții nu sunt sfinți nici la serviciu nici în lume. Nu toți țin pasul cu vremurile dar nu am simțit că îmi este rușine că este la comandă. Pompierii băcăuani s-au remarcat prin dăruire și profesionalism sub comanda lui fără să fie nevoie de campanii de imagine ridicole și stupide. Asta spune tot despre comandant. DUMNEZEU FIE CU TINE COMANDANTE !

    P.S. : SCUZAȚI ÎMI PLACE MAI MULT EXPRESIA " COMANDANTE" !