A început Evaluarea Națională. 445 de elevi băcăuani au chiulit la prima probă

Absolvenții claselor a VIII-a au susținut luni prima probă a Evaluării Naționale, cea la limba și literatura română. La primul subiect au avut de rezolvat cerințe dintr-un text aparținând Ioanei Pârvulescu, „Inocenții”, în timp ce subiectul al doilea a fost un fragment dintr-un articol din National Geographic Traveler. În fine, punctul B cerea elevilor să redacteze o narațiune în care să prezinte o întâmplare petrecută într-o cetate. Elevii au avut la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele. Și în acest an, pentru a preveni fraudarea examenului s-au luat măsuri de siguranță, fiind interzis accesul în sală cu orice dispozitiv mobil, tabletă, stick de memorie, rucsac.

Din totalul de 5194 de elevi băcăuani înscriși la examen, 445 nu s-au prezentat la proba de limba română. „Nu s-a înregistrat nici un incident de fraudare a examenului”, a declarat prof. Doina Marinov, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bacău. Următoarea probă are loc miercuri, la matematică.

Ministerul Educaţiei Naţionale pune la dispoziţie o linie TELVERDE pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naţionale. Astfel, numărul TELVERDE 0800801100 va fi disponibil în perioada 11-14 iunie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 15 iunie, între orele 8:00 -14:00.

Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obţinută la Evaluarea Naţională are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a de liceu.

Rezultatele se vor afișa pe 19 iunie, iar cele finale, după contestații, pe 23 iunie.

 

Share this post: