Vasile Botomei a ajuns după gratii pentru 29 de zile

Vasile Botomei a fost arestat preventiv, aseară. Curtea de Apel a admis propunerea Parchetului și a emis mandat pentru 29 de zile. Vasile Botomei a declarat recurs care se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție.
boto960x300
Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău au luat, miercuri seara, măsura reținerii lui Vasile Botomei. Acesta este cercetat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, exercitarea fără drept a profesiei de avocat, folosirea fără drept a denumirilor „Barou”, „Uniunea Națională a Barourilor din România”, „UNBR”, folosirea însemnelor specifice profesiei în alte condiții decât cele prevăzute de lege și înșelăciune.

„Botomei Vasile a introdus în circuitul civil înscrisuri cu conținut neadevărat, folosind denumiri și însemne, exercitând activități și acte specifice profesiei de avocat fără a îndeplini condițiile prevăzute de lege, neavând dobândită calitatea de avocat, reușind astfel să inducă în eroare părțile vătămate C.F.A. în 4.06.2012, L.R. în 30.08.2010, C.S. în 7.01.2012, cărora le-a creat un prejudiciu total de 9.500 lei”, motivează procurorii.

Printre cei păgubiți este și tânăra absolventă de Drept despre care a relatat pe larg Ziarul de Bacău, racolată de judecătorul Vasile Sorin Curpăn, magistrat la Judecătorie și partener de afaceri cu Vasile Botomei. Acesta a sfătuit-o să dea examen de intrare în Baroul lui Botomei, fără să-i spună însă că avocații „școliți” de acesta nu au drept de practică în instanță.

Curpăn este cercetat în același dosar de înșelăciune, alături de Botomei, dar față de el procurorii nu au luat încă nicio măsură. Anul trecut, magistratul a făcut parte din Comisia de examinare și evaluare a candidaților pentru intrarea în Baroul lui Botomei. Din taxa de admitere de 4.000 de lei, pretinsă de Botomei, 10 la sută ajungeau în buzunarul judecătorului Curpăn. „Cercetările continuă în cazul judecătorului Vasile Sorin Curpăn și nu s-a luat încă nicio măsură – ne-a declarat Camelia Elisei, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel. Față de Botomei s-a dispus reținerea având în vedere că în cauză sunt indicii temeinice care atestă săvârșirea infracțiunilor pentru care este cercetat și există date certe că inculpatul pregătește noi infracțiuni. În scopul inducerii în eroare și a altor persoane, inculpatul Botomei Vasile a publicat în mod repetat anunțuri în ziarul local Deșteptarea, precum și pe site-ul pe care îl administrează, www.unbr.info, că organizează concursuri de admitere pentru avocați stagiari și definitivi”.

Gigi Candet, decanul Baroului Bacău: „Nu pot să spun că sunt bucuros, pentru că durează de foarte mult timp activitatea desfășurată de Botomei. Dar mă bucur că, în sfârșit, organele statului au înțeles că activitatea de avocatură clandestină și sfidarea legilor și tuturor instituțiilor nu pot continua. Felicităm procurorii care au instrumentat cazul și așteptăm hotărârea instanței de judecată, care sperăm să fie una legală și temeinică”.

3 păreri despre “Vasile Botomei a ajuns după gratii pentru 29 de zile

  1. Foarte rau! Tot ce i se antampla d-lui Botomei este o mare murdarie. Pacat, mare pacat! Am fost prejudiciata de o suma mult mai mare ( un miliard si cateva sute de milioane) si infractorii au fost acoperiti si protejati de organele de cercetare inclusiv de d-nii procurori si judecatori. Viata mea s-a mutat pe la usile justitiei ,ani multi! Nu mi-am gasit dreptatea si nici banii nu i-am mai recuperat. Si , atunci , unde este dreptatea? Cum pot unii domni procurori si judecatori sa fie partinitori , nedrepti ,corupti si rau -voitori cu unele persoane care fac mult bine pentru andreptarea actului de justitie? S-a vandut Tara, s-a distrus industrie, s-a distrus totul! Tot ce era frumos ,curat si omenesc, demnitatea noastra de Romani ! Suntem calcati an picioare. Am devenit obeala occidentului. Suntem orbi la tot ce se antampla. Am ajuns sa ne uram, a disparut solidaritatea , iubirea, dragostea antre semeni . punem pret pe viata materiala nu pe cea spirituala. Nu mai tinem cont de nimic. Am ajuns sa ne calcam an picioare si daca se poate ,sa calcam si peste cadavre numai sa ne atingem telul. Am devenit salbatici! Cine raspunde pentru toate acestea? Pentru toate aceste, nu exista justitie? Am devenit un stat de mafioti! Ami este sile de tot ce se antampla, ami vine sa vomit!

  2. Te umfla rasul cand vezi cum au asezat judecatorii drapelul Romaniei inversand ordinea culorilor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *