Spitalul Județean Bacău, asaltat de bolnavi și accidentați

Sute de bolnavi s-au prezentat în week-end la spital. Cadrele medicale de la Unitatea de Primiri Urgențe au preluat toate cazurile pentru că medicii de familie nu lucrează la sfârșit de săptămână. La fel de aglomerat a fost și luni dimineață la UPU.

Ramona IONESCU

Sfârșitul de săptămână a fost solicitant pentru cadrele medicale de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Bacău. Aproape 400 de bolnavi au primit îngrijiri medicale în week-end-ul care a trecut. Șapte dintre pacienți s-au prezentat la UPU după ce au căzut pe gheață, patru au fost cazuri sociale, iar restul au venit cu diverse simptomatologii. Cadrele medicale spun că fiecare sfârșit de săptămână este aglomerat, în mare parte din cauză că medicii de familie nu lucrează. Unitatea de Primiri Urgențe era la fel de aglomerată și luni dimineață, când ambulanțele se perindau una după alta pe rampa UPU.

A rămas fără degete

Neatenția l-a costat patru degete pe Costică U., în vârstă de 58 ani, din municipiul Bacău. Bărbatul a suferit un accident casnic, retezându-și cu flexul patru degete de la mâna dreaptă. Costică U. a rămas internat pe secția Chirurgie a Spitalului Județean Bacău cu diagnosticul „amputație traumatică degete II, III, IV și V, mâna dreaptă”.

Accident de muncă

Angajatul unei societăți comerciale care efectua lucrări pe strada Chimiei din municipiul Bacău a căzut în gol de la o înălțime de șapte metri. Este vorba despre Ștefan P., în vârstă de 45 ani, din comuna băcăuană Ungureni. Muncitorul a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Județean Bacău, iar în urma investigațiilor medicale a fost diagnosticat cu „politraumatism prin cădere de la înălțime”. Pacientul a fost transferat pe secția Chirurgie a SJU Bacău. Cazul a fost anunțat la Poliție și la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bacău. Se pare că bărbatul manevra un utilaj și a căzut din cabina acestuia.

Snopit în bătaie de fiu

Neînțelegerile familiale dintre tată și fiu au dus la o încăierare în comuna băcăuană Valea Seacă. Ionel B., în vârstă de 53 ani, a fost bătut bine de fiul său, iar agresiunea a fost anunțată la poliția din localitate. Bărbatul bătut a fost transportat cu o ambulanță la Spitalul Județean Bacău și supus unor investigații medicale amănunțite. Diagnosticul pus de medici arată că pacientul are „fractură 1/3 medie corp sternal”, fiind internat la secția Chirurgie a SJU Bacău.

Călcată cu ATV-ul

O bunicuță a avut ghinionul ca, la cei 83 de ani, să fie lovită de un ATV scăpat de sub control. Ruxandra S. ieșise la poartă, iar în secunda următoare a fost lovită de ATV-ul condus de Silvestru P., 33 de ani, din comuna Sascut. ATV-ul era neînmatriculat, iar tânărul a pierdut controlul asupra direcției de mers în timp ce se deplasa pe drumul din satul Sascut-Sat. Victima a fost transportată la Spitalul Județean Bacău, unde a primit îngrijiri medicale. Bătrâna a fost diagnosticată cu „multiple fracturi costale, traumatism toraco – abdominal și politraumatisme prin accident rutier”, rămânând internată la Secția Chirurgie. Accidentul a fost anunțat de localnici la poliție, iar o echipă de cercetare s-a deplasat la fața locului pentru cercetări. „Silvestru P. a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat concentrația de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul neînmatriculat și consum de alcool peste limita legală”, a declarat inspectorul Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliție Județean Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *