Romeo Stavarache a fost ales vicepresedinte PNL

– primarul Bacaului a fost ales in functia de vicepresedinte al liberalilor, la nivel national – desi a pierdut onorabil functia de prim-vicepresedinte al PNL in fata lui Ludovic Orban, noua conducere a PNL a fost cea care a propus ca liderul liberalilor bacauani sa faca parte din Biroul Politic Central cu functie de vicepresedinte – delegatia bacauana l-a sustinut la congresul PNL pe fostul premier, Calin Popescu Tariceanu

Liberalii bacauani au lider in conducerea centrala a partidului. Romeo Stavarache, primarul Bacaului si presedintele organizatiei judetene a Partidului National Liberal (PNL) Bacau a fost ales vicepresedinte la nivel national. Vineri si simbata, Palatul Parlamentului a gazduit Congresul Extraordinar al PNL, in care s-a modificat statutul partidului si s-a ales noua conducere. Bacaul a fost reprezentat de o delegatie numeroasa, 43 de membri PNL, condusi de primarul Romeo Stavarache, presedintele Biroului Politic Judetean al PNL Bacau si cei patru parlamentari liberali. Pentru bacauani, alegerile din partid au insemnat o victorie importanta, deoarece Romeo Stavarache a devenit vicepresedinte la nivel national al PNL. O pozitie importanta care recunoaste munca organizatiei bacauane si rezultatele foarte bune, peste media nationala a PNL, la alegerile locale si generale de anul trecut. „Bacaul a obtinut la acest Congres maximul ce il putea obtine. In primul rind recunoasterea organizatiei ca fiind una dintre cele mai puternice, acest lucru vazindu-se prin vot, si in al doilea rind recunoasterea pe care eu personal am avut-o la nivelul intregului partid si a tipului de a face politica pe care l-am promovat in Bacau. Ca numar de voturi m-am situat in primii cinci. Am candidat pentru o functie de vicepresedinte pentru ca Bacaul are nevoie de aceasta. Bacaul are nevoie de oameni care sa faca lobby la cel mai inalt nivel, pentru atragerea de fonduri necesare proiectelor de dezvoltare ale comunitatii bacauane. Este o mare victorie pentru Bacau si o mare victorie pentru noi toti care ne-am luptat. De cum inainte ne vom lupta sa ducem Partidul National Liberal acolo unde-i este locul, in fruntea partidelor politice”, a declarat Romeo Stavarache.

Bacauanii l-au sustinut pe Tariceanu

Liberalii bacauani, ca aproape toti din Moldova, si-au aratat sustinerea fata de Calin Popescu Tariceanu inca dinainte de congres. Acesta a fost in competitie cu Crin Antonescu, cel care in uma votului celor 1.431 de delegati a devenit noul presedinte al PNL, obtinind 873 de voturi, in timp ce Tariceanu a fost votat de 546 dintre delegatii la Congresul liberalilor. 12 voturi au fost declarate nule. Ludovic Orban a intrat in competitia pentru functia de prim-vicepresedinte al PNL, unde l-a avut drept contracandidat pe primarul Bacaului. Desi cistigarea functiei de presedinte de catre Crin Antonescu a aratat care este optica liberalilor, Romeo Stavarache a ales sa lupte pina la capat, nerenuntind la sustinerea fata de fostul premier si incercind astfel sa echilibreze balanta in noua conducere a liberalilor. Teodor Atanasiu si Marian Petrache au renuntat la lupta. In discurul lui, Romeo Stavarache a vorbit despre nevoia de unitate a liberalilor, indiferent de cine se afla la conducere. „Consider ca a fost unul dintre cele mai interesante congrese ale partidelor politice dupa Revolutie, in care s-a putut vedea ca Romania a facut pasi importanti spre democratie. Atit lupta de la acest congres care s-a dat pina la ultimul vot, cit si predarea stafetei, intr-un mod foarte elegant, arata cit de bine functioneaza democratia in PNL. Romania a avut cea mai puternica dezvoltare in perioada guvernarii liberale. Romania a avut cea mai mare deschidere spre Europa si lume in perioada premierului Calin Popescu Tariceanu. Romania a avut dupa 70 de ani un guvern liberal care a avut ca performanta cea mai puternica dezvoltare economica dupa 1990”, a precizat Romeo Stavarache. Primarul de Bacau a pierdut functia de prim-vicepresedinte onorabil, adunind 354 de voturi, in timp ce Ludovic Orban a fost votat de 947 delegati. In a doua zi de Congres, noua conducerea liberala, apreciind ceea ce a facut primarul Stavarache pentru partid si in Bacau, l-au propus pe acesta sa fie vicepresedinte in Biroul Politic Executiv al PNL. Cei 14 vicepreesdinti ai PNL sint : Romeo Stavarache, Cristian Anghel, Varujan Vosganian, Norica Nicolai, Marin Almajan, Mircia Muntean, Dan Radu Rusanu, Raducu Filipescu, Rares Manescu, Aristotel Cancescu, Daniel Chitoiu, Mariana Campeanu, Relu Fenechiu si Vlad Moisescu.

13 păreri despre “Romeo Stavarache a fost ales vicepresedinte PNL

 1. Tv centrale au vorbit frumos despre primarul nostru: politician tânăr, cult, ambitios, cu rezultate… 😆 Sigur ca Stavarache nu are cum sa lupte cu coruptii de la Bucuresti… Nu le are dumnealui cu javrele Crin si Orban… 😳

 2. Felicitari liberalilor ! Au demonstrat ca se poate sa intram in normalitate. E clar ca nu seamana cu alegerile nici unui partid (vezi Geoana – Iliescu sau Roman – Basescu) a fost ceva normal care ne poate da speranta unui viitor mai „uman” caci de moralitate nu putem vorbi inca. Un lucru pe care nu-l vedem dar el exista in viata Romaniei si anume ca „elefantii de lut” construiti la Stefan Gheorghiu sunt pe drumul fara de’ntoarcere. Sper ca spiritul si conduita acestor oameni sa fie MODELUL la care trebuie sa ne reperam. Romania are nevoie de repere, romanii sunt atat de „obositi” de fatarnicie, minciuni, sloganuri fara acoperire incat orbecaie intr-o masa amorfa sperand totusi intr-o izbavire. Cat despre cei ce nu pot suporta libertatea seamanului sau (in speta molima rosie) si cauta prin vorbe mieroase sa-i pacaleasca se vor cai pentru faptul ca se cred Dumnezeu.

 3. Stavarache a plecat la timp si onorabil din PUR, ce s-a intimplat cu PUR-ul ulterior?!
  Lasati, crapati de ciuda ca face treaba in Bacau,degeaba il blamati atita, macar asta a facut ceva vizibil pt orasul asta.

 4. Eu am scris la comentarii inca din 14 martie ca Antonescu Crin va fi presedinte.
  Problema e ca ar trebui sa-si schimbe consilierul de imagine.

 5. 354 fata de 947 inseamna onorabil? a pierdut rusinos dar era clar ca nu avea nicio sansa din moment de tarceanu o luase in freza. un pas inainte tot s-a facut, functia de vice. Nu prea inteleg de ce delegatia bacauana a votat cu tariceanu cand era calr ca acesta n mai poate reprezent PNL din postura de lider. Ce va insemn aceasta greseala pt stavarache si ai lui?

 6. felicitari primarului chiar daca nu a fost ales prim vice , functia obtinuta este mai avantajoasa ca -i ofera mai mult timp si pentru Bacau ,unde mai are mult de facut pe langa multele realizari de pana acum; multa grija la colaboratori si la oamenii de incredere! Nu s-a evidentiat nimic despre Dl Berca , un om de mare valoare pentru ideile liberale!-ori poate nu stiu eu functii are in structura noua a PNL

 7. citez Mihaiu: „Prietene, il mai tii minte pe Constantinescu? Era noul suflu. Dar pe Tariceanu, dar pe Stolojan, dar pe Basescu. Toti s-au adresat de parca te ungeau la suflet. Parca erau ca tine, te regaseai in ei. Asta e politica, plm ce vrei sa faca? Asta e toata ideea. Si una dupa alta, gura noua de aer a inceput sa puta a cacat treptat. La fel si amicu de azi care o arde in aceleasi cercuri dubioase de 10 ani. Azi doar a fost randu lui la a te unge un pic la suflet .”

 8. Poate sa fie vicepresedinte…Degeaba, daca nu e in stare sa dezafecteze niste garduri rupte si alte ciudatenii din astea de prin oras (vezi statia de autobuz din zona Piata Centrala …arata ca naiba („aparatoarea aia de ploaie” si garduletele alea de prin jur), str. Mioritei e plina de garduri care mai de care mai rupte, unul mai inalt decat celalalt, cu sarme prin ele)…
  E o chestie simpla … Pui niste oameni sa scoata gardurile alea (2, 3 oameni)…
  Pui niste oameni sa scoata gardurile alea (2, 3 oameni)…
  Pui niste oameni sa scoata gardurile alea (2, 3 oameni)…
  Pui niste oameni sa scoata gardurile alea (2, 3 oameni)…
  etc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *