Pădurar acuzat că a împușcat câinii de la o stână doar pentru a se distra

Proprietarul stânei spune că îl va da judecată pe pădurar pentru cruzimea de care a dat dovadă. La locul incindetului au fost prezenți ciobanul de 19 ani și fratele lui, de 12 ani. Pădurarul spune că s-a apărat de câini.

Ștefan POPA

Claudiu Jitea, proprietarul unei stâne de oi și capre din comuna Mănăstirea Cașin, județul Bacău, îl acuză pe un pădurar angajat al Ocolului Silvic că i-a împușcat doi câini doar pentru amuzament. Evenimentul a avut loc în prezența ciobanului de 19 ani și a fratelui său, în vârstă de numai 12 ani, care au încercat fără niciun rezultat să îl oprească pe pădurar. „Câinii, unul rasa Ciobănesc Caucazian și celălalt Ciobanesc din Asia Centrală, au fost uciși cu cruzime de un pădurar doar pentru distracție. Acesta se afla la o așa-zisă vânătoare, de care nu știa nimeni.

Miercuri, 9 ianuarie, ciobanul și fratele său erau în pădure cu oile, când cinci angajați ai Ocolului Silvic au trecut prin zonă. Unul dintre ei s-a uitat la câini și a spus că sunt buni de împușcat. De față cu copilul minor, unul a tras cinci focuri de armă, unul în aer și restul în câini. Pe cioban l-a înjurat ca pe ultimul om și i-a zis lui și copilului că îi împușcă și pe ei dacă nu tac, pentru că țipau de frică. Ceilalți câini au scăpat de masacru la insistențele ciobanului și pentru că au fost mai rapizi, dar și pentru că minorul s-a pus în fața unuia dintre ei. Gestul omului lipsit de scrupule a pus în pericol ciobanul și minorul”, a declarat Claudiu Jitea, proprietarul stânei. El a mai adăugat ca valoarea celor doi câini depășea 2.000 de euro.

Pădurarul susține că s-a apărat de câini
De cealaltă parte, pădurarul susține că a a fost atacat de câini și a făcut acest gest ca să se apere. „Eram cu patru colegi și ne întorceam de la vânătoare de mistreți prin pădure. Am auzit lătrat de câine și am mers să verificăm, pentru că am crezut că sunt braconieri. Când am ajuns aproape de stână, câinii, care erau vreo zece, ne-au atacat așa că am tras în ei. Ciobanii nu aveau oricum ce căuta acolo pentru că era fond de vânătoare. Nu am făcut niciun fel de amenințare la adresa ciobanilor”, susține Constantin Vârlan, pădurar la Ocolul Silvic Mănăstirea Cașin. Proprietarul stânei spune că nu este normal ce s-a întâmplat și este un act de o mare cruzime, așa că a sesizat deja Protecția Animalelor, Ocolul Silvic și va depune o plângere penală împotiva pădurarului.

17 păreri despre “Pădurar acuzat că a împușcat câinii de la o stână doar pentru a se distra

 1. Legea 407 din 2006 – legea vanatorii
  Comentarii
  0

  CAPITOLUL III
  Protecţia faunei de interes cinegetic
  Art. 23
  (1) În scopul gestionării durabile a faunei de interes cinegetic, se interzic:
  b) lăsarea animalelor domestice libere sau păşunatul cu acestea în fondul forestier;.
  i) permiterea însoţirii, în fondurile de vânătoare, a turmelor şi cirezilor, precum şi a mijloacelor de transport de orice fel, de câini care nu poartă jujeu;
  j) circulaţia, pe fondurile de vânătoare, a persoanelor însoţite de câini, fără a fi purtaţi în lesă, din alte rase decât cele admise la vânătoare în România;
  k) permiterea însoţirii turmelor şi cirezilor de către câini însoţitori al căror număr este mai mare de 3 în zona de munte, de 2 în zona de deal şi de 1 la câmpie. În acest număr se includ şi câinii care asigură paza stânei;

 2. tot ce ii doresc acestui om este sa moare la fel in cele mai mari chinuri posibile(dak as putea chiar eu as faceo)….numeni nu se gandeste la bietele animale care nu pot vorbii y nu au nici o putere iar noi care ne batem joc de ele sa va fie rusine…..uooooooo(luavar dracii de nenorocitii si calici ne mancati toti banii).

 3. Padurarul are dreptul si obligatia sa impuste cainii de stana care nu au jujau (lemnul ala legat de gat pentru ai impiedica sa fuga repede , mai repede decat vanatul).
  Cainii de stana sunt folositi la braconaj, se vaneaza caprioare cu ei . E una sa impusti o caprioara sau un mistret si este cu mult mai crud sa ai o haita de caini care sfasie vanatul de viu.
  Din cate vad in poza cainii nu aveau numic la gat, asa ca way to go padurare.
  Poate il amendeaza si pe proprietar sa ii treaca de braconaj.

 4. daca ua tras cateva focuri in aer caini au fi fugit speriindu-se, acesti vanatori cred ca au fost bine incalziti de licoarea lui bacus,chiar daca caini nu aveau jujua, acesti criminali ar trebui anchetati si pentru alte abuzuri de catre politie ca sa faca dreptate,blestemul se va refrange asupra lor,pacat de bietele animale ca au fost omorate bestial nui va ajuta dumnezeu au si ei familie.

 5. ce BESTIALITATE !!!
  normal ca aveau cainii cu ei pentru ca erau cu oile
  ,minte creata ce nu esti !
  asta e: la omul sarac nici „cainii” nu trag ! sa fie pedepsit ca sa nu se afiseze ca pe tarlaua proprie !
  DREPTATE !

 6. Puteti publica ce doriti dumneavoastra nu am probleme si nici frica de ceva. Am o singura intrebare pentru acel domn Ionut, cu ce te ocupi? sau mai bine spus mai ai un loc de munca pe undeva?
  Legea 407 din 2006 este cu privire la vinat, nici decum la animale de paza si in cazul de fata la o indeletnicire ce dateaza de foarte mult timp. Acuma daca un padurar are voie sa vineze liber chiar si animale domestice, ex. cainii de stina, este posibil ca acel padurar sa ajunga sa vineze si oameni intr-un tirziu. Ceea ce s-a intimplat si se intimpla in aceasta tara este un act criminal si va trebui pedepsit de codul penal, bine inteles daca acolo sunt persoane care vad mai departe de virful nasului si nu fac din asta o luare de mita, si sa musamalizeze totul.

 7. Ionut, cainii aia nu sunt folositi la vanatoare…ati luat-o pe carari! Erau caini de oi! DOMNII VANATORI ERAU LA BRACONAJ, NU CAINII!

  SI NUUU ERAU PE FOND DE VANATOARE…ERAU IN PADURE, CARE E FOARTE APROAPE DE STANA SI ERAU ACOLO PERFECT LEGAL CU ACORDUL OCOLULUI SI AL PRIMARIEI CASIN!

 8. ce cruzime,ma intreb daca era copilul lui si nu cainii tot asa tragea? ce sa ne mai miram cand ocolul silvic manastirea casin a fost implicat in atatea scandauri de frauda. ACESTIA SUNT OAMENII DE ACOLO. UN NENOROCIT , CRED CA AVEA VREO CATEVA PAHARE LA BORD CA SE OBISNUIESTE PE ACOLO SI PROBABIL CA NICI MACAR NU SIA DAT SEAMA CE FACE

 9. acestt mic…mare criminal detinne controlu pe tot fondu de vinatoare plus ca este ginerele secretarullui de la primaria manastirea casin asa ca….toata lumea mainca carne dar nu si cai TOTI ..HOTOII POLITIA INCLUSIV SI AABATORUL roger ……citeva din ,…angajate sint ..,sotile la uni din padurari din M.CASIN ce se ocupa cu as zisu fond de vinatore evaluati un pic AVEREA LUI DOMNU VIRLAN SI RESTU MAFIIEI…………H

 10. Legea 407 din 2006 – legea vanatorii

  pacat ca nu prea ajung ciobani in parlament dar parlamentarii ajung repede vanatori ca acum sa fii vanator este o moda, iar domnii care fac aceste legi nu au dormit niciodata la o stana si legea este facuta din punctul lor de vedere

 11. Este vorba de un abuz si nu de respectarea unei legi. Caini impuscati aveau stapan si nu erau salbaticiti chiar daca vanatorul respectiv sustine altceva.

 12. Voi, padurarilor ar trebui sa aveti grija de animale si nu sa le omorati, ar trebui sa iesim si noi cu armele la vanat de padurari, deputati, procurori si restul javrelor care ati facut o groapa de cacat din Romania. Bafta voua, va doresc bube-n cur si maini scurte !

 13. in primul rand, daca acei caini erau in zona stanei legea vanatorii nu vad cum s-ar aplica.
  in al doilea rand orice caine, chiar si in haita (nu prea vad haita -2 caini) fug de focul de arma, putem testa pe orice caine doriti, chiar si cainii militari au reflexul sa tremure si sa incerce sa fuga cand aud foc de arma!!! plus ca domnii vanatori erau multi-5!
  in al treilea rand cainii au ranile in lateral!! ceea ce arata ca nu prea aveau cum sa ii atace pe vanatori, ci mai degraba alergau in lateral…e o problema destul de elementara de geometrie, daca atacau erau cu fata la vanatori, deci glontul sau alica ii atingea in zona frontala sau in cap, in nici un caz sub piciorul fata!!!
  in al patrulea rand domnii vanatori trebuiau sa ia in considerare faptul ca in apropiere sunt persoane, fiinte umane, ba chiar minore!!! ar fii trebuit sa caute sa ii sperie sau doar sa ii raneasca.
  in ultimul rand sa fim seriosi!!! ce lege ne da dreptul sa impuscam o creatura docila sau antrenata, cu un minim discernamant doar pentru ca se afla pe fondul de vanatoare….hmmm…ar trebui re-examinata.

 14. Sa dea Domnul sa sfarseasca in chinuri oribile acest varlan, cu v mic. I-as taia gatul ala de javra ordinara fara cea mai mica remuscare, macacpeel de „om”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *