Jale la Bac: promovabilitate sub 50 la suta in judetul Bacau

– mai mult de jumatate dintre candidatii din judetul Bacau au picat Bacul – Colegiul „Letea” are o promovabilitate de 3 la suta – la polul opus, 97,8 la suta dintre candidatii de la Colegiul National „Vasile Alecsandri” au promovat examenul – 15 absolventi au fost eliminati din examen pentru frauda sau tentativa de frauda

Hohotele de plins au acoperit ieri uralele de bucurie in curtile institutiilor de invatamint liceal din Bacau, la afisarea primelor rezultate, ale sesiunii iunie – iulie a examenului de bacalaureat 2011. Mai mult de jumatate dintre candidatii prezenti au fost declarati respinsi. In judetul Bacau, procentul de promovati este de 45,6 la suta. Rezultatele sint in continua descrestere, dupa ce in 2009 procentul de promovare inainte de contestatii a fost de 84,97 la suta iar in 2010, de 70,14. In topul institutiilor de invatamint cu rezultatele cele mai slabe se afla, in 2011, scoli precum Colegiul Tehnic „Letea”, cu un procent de promovare de 3 la suta, sau Colegiul Tehnic „Dumitru Mangeron”, cu 6 la suta (doar opt candidati au fost declarati promovati).

Dintre candidatii de la Colegiul Tehnic de Comunicatii „N.V.Karpen” doar 43 (12,68) au fost declarati admisi, din 339 prezenti. „Ca sint si picati e firesc dar ca au picat atit de multi este nefiresc. Nu stiu care sint motivele, un lucru e sigur, insa, cel putin la centrul acesta de examen profesorii supraveghetori si-au luat datoria in serios. Am avut si doi candidati eliminati, la ultima proba, le-a sunat pur si simplu telefonul in timpul probei”, a declarat profesorul Ovidiu Trofin, vicepresedinte al centrului de examen de la „N.V.Karpen”.

Pe linga copii, si parintii si chiar unii profesori au primit rezultatele cu lacrimi in ochi si cu miinile puse pe cap, a jale. „De ce sint rezultatele astea? Pentru ca elevii nu se pregatesc constiincios, pentru ca la orele de pregatire gratuita, facuta inainte de bacalaureat, au stat profesorii doar cu cite un elev in sali, restul n-au venit. Nu cred ca au fost subiectele mai grele ca in alti ani”, a declarat prof. Mihaela Cosmescu, de la Colegiul Tehnic „Dumitru Mangeron”.

La Colegiul „Grigore Antipa” procentul de promovare a fost de 15 la suta. Situatia se schimba daca ne indreptam catre liceele teoretice sau vocationale. La Colegiul National Pedagogic „Stefan cel Mare” 70,49 la suta dintre candidatii prezenti au fost declarati reusiti. „Aici rezultatele au fost bune, chiar si dintre cei respinsi, jumatate au picat cu note intre 5.00 si 5.99. Cei mai multi dintre respinsi au avut probleme la matematica”, a declarat prof. Lacramioara Mladin, membra a comisiei de bacalaureat de la Colegiul Pedagogic.

Un rezultat foarte bun a obtinut Colegiul National „Vasile Alecsandri”, care a inregistrat o promovabilitate de 97, 8 la suta. Dintre candidatii admisi, 26, 58 la suta au medii intre 9.00 si 9.99. Astazi, in intervalul 8.00 – 12.00, este programata depunerea contestatiilor. Rezultatele finale vor fi afisate pe 8 iulie 2011. Inscrierile pentru sesiunea a doua (august – septembrie) a examenului de bacalaureat 2011 se vor face in perioada 11 – 15 iulie.

Gemene la bacalaureat

S-au nascut la distanta de 5 minute iar la bac au inregistrat o diferenta de 40 de sutimi la media finala. Gemenele Elena si Ionela Ladaru, din Dealu Morii, au absolvit in acest an clasa a XII-a, filologie, a Colegiului National „Vasile Alecsandri” din Bacau. Au dat examen scris la limba si literatura româna, istorie si geografie. La româna, Ionela a primit cu 40 de sutimi mai putin decit sora sa, astfel ca mediile lor finale sint 8.48 si 8.08. „Avem cam aceleasi idei, gindim cam la fel. Am fost in aceeasi sala dar una a stat in prima banca si una in spatele salii. O sa facem contestatie”, a spus Ionela Ladaru. Fetele sint hotarite sa ramina in Bacau si sa se inscrie la cursurile de Kinetoterapie ale Universitatii „Vasile Alecsandri”. (Laura HUIBAN)

UPDATE:

Conform www.tgocna.ro, La CN C Negri din Tg Ocna, din 180 de elevi inscrisi la Bacalaureat, 53 au fost declarati respinsi iar la fosta scoala profesioonala, dni cei 50 de elevi care au fost inscrisi la Bac, 48 au cazut iar doi nu s-au prezentat.

16 păreri despre “Jale la Bac: promovabilitate sub 50 la suta in judetul Bacau

 1. Acum sa vedem elevii prin centru defiland, urland si facand figuratie. Haideti iesiti si strigati in gura mare ca sunteti absolventi si notele primite. Poate face si Prefectul o hora cu voi.

  Sper ca profesorii de la Liceele cu promovabilitate sub 50% vor fi concediati ca avem lucruri mai bune de facut cu banii de la bugetul local.

 2. E de inteles ca oamenii de la conducere vor sa faca o reforma dar nu se poate chiar asa peste noapte. Inainte de toate trebuia introdusa cu adevarat stictetea in scoli iar notele de 9 si 10 sa le obtina doar olimpicii. Macar daca ar merita. Faci facultatea si degeaba ca tot somer esti.

  E un lux sa ai bac-ul in ziua de azi!

 3. Daca s-ar introduce si admiterea pe baza de examen la fiecare universitate de stat atunci nivelul mediu al absolventului de studii superioare va fi unul cu totul diferit.

 4. Sunt rezultate firesti. Vor disparea facultatile care ofera diplome contra bani si meserie …ioc! Trebuie sa faca liceul , sa dea Bacalaureat si admitere la facultati doar cei care au creier ! Ceilalti au alte atuu-ri….pot fi buni meseriasi si pentru aceasta nu le trebuie studii medii si superioare. Cand onor MECTS si ministrii vor intelege asta ….va fi un inceput bun pentru a fi armonizate planul de scolarizare si oferta de pe piata muncii!

 5. Ati vazut ca Alecsandri-ul a luat fata celorlalte „elite” pentru ca profilul real o ia in barba mereu la probele de matematica M1 si fizica!

 6. De ce ar trebui sa ne minunam? Oglinda clasei politice, a conducatorilor sunt acesti copii ! De 20 de ani SMECHERUL, AGRAMATUL, ANALFABETUL DE SUCCES, EVAZIONISTUL, HOTUL, ATEUL, AFEMEIATUL, BETIVANUL si DROGATUL au fost exemplele de urmat, iar acesti copii le-au urmat in turma in frunte cu dascaliii lor. Cu dascali umiliti si fara de respect din partea parintilor si elevilor, cu parinti care spaguiesc profesorii prin pregatiri si cadouri, la ce sa ne asteptam daca in clasele I-IV se face pregatire (la cererea parintilor), cand absentele depasesc cu mult orele de prezenta …. la ce sa mai speram?

 7. E prima data in istoria post decembrista cind se ia bacalaureatul pe merit. Cei care nu l-au luat, au fost timp de 4 ani clientii barurilor unii nici nu mai stiau in ce clasa sunt, nici ghiozdane nu aveau. Nu profesorii sint de vina, nu politicul e de vina, ci elevii sint de vina pentru rezultatele lor, pina si nota 2 e mare pentru cit au invatat. Loaze.

 8. Rezultatul „privatizarii” universitatilor fie de stat fie particulare a format inca o ramura economica foarte profitabila si anume „tarabăgeala universitară” si imlicit de o clasa sociala „tarabagiu – vanzator de cultura si stiinta”. Tovarasa abramburica e atat de morala incat pentru a nu-si devoala veniturile di’ prof. universitar aduna veniturile de parlamentar cu cele de prof. pentru a nu le defalca că’ cam ne-am speria ce de bani face tăntica asta (in viata ei nu a condus un flux tenologic de productie dar e mare doctoreasa). Marea majoritate a politicienilor predau la universitati … restul e tacere!

 9. Nu cred ca profesorii sunt de vina pentru rezultate, la pregatirile gratuite facute la liceu , se lucra doar cu 10-12 elevi din 90

 10. PROFESORII sunt de vina!!!… Doar ei,pt ca au promovat incompetentii si nepregatitii!! Elevii au profitat de sistem!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *