Incendiu la un bloc din Cornișa

ts2.fd.focu
– pasiunea pentru apicultură s-a transformat în coșmar pentru locatarul unui bloc de pe strada Cornișa Bistriței – proprietarul a vrut să topească niște ceară în balconul apartamentului și a reușit să de-a foc la casă – a părăsit pentru scurt timp locuința, iar la întoarcere a fost întâmpinat de pompierii care veniseră să stingă incendiul

Ramona IONESCU

Balconul unui apartament situat la etajul VIII al blocului nr. 2 de pe strada Cornișa Bistriței, din municipiul Bacău, a luat foc după ce proprietarul a încercat să topească într-un cazan niște ceară de albine. Se pare că, în timpul operațiunii, câteva cârpe s-au aprins accidental și au căzut pe covorul din balcon. Focul a scăpat de sub control pentru că proprietarul nu se afla acasă în momentul izbucnirii incendiului. Un locatar din blocul vecin a observat flăcările imense de la balconul etajului VIII și a sunat la 112, spunându-le pompierilor despre incendiu. Fumul care a inundat apartamentul a ajuns pe casa scării, iar locatarii au ieșit și au coborât la parter de frică să nu se intoxice cu fum.

„Am simțit un miros greoi și, când am deschis ușa, am văzut fum pe casa scării. Am sunat la ușile vecinilor, însă majoritatea erau plecați la muncă. Un etaj mai jos am găsit pe cineva acasă și am sunat la 112, însă pompierii deja soseau, semn că altcineva ne-o luase înainte”, a spus o locatară. Între timp, două echipaje de pompieri au ajuns la fața locului și au început să desfășoare furtunurile până la etajul VIII. Incendiul a fost lichidat în scurt timp, iar la fața locului a ajuns și un echipaj criminalistic pentru cercetări. „După primele estimări, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenței proprietarului, care a lăsat focul aprins”, a declarat lt. Andrei Grecu, ofițer de relații publice în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău. La avizierul blocului, în dreptul apartamentului nr. 36 figurează Vasile Huluță. Vecinii spun despre el că este apicultor și prelucrează acasă fel de fel de produse. De această dată, neatenția bărbatului îl va costa scump, în condițiile în care flăcările alimentate de vânt au distrus tâmplăria ferestrelor de la etajele superioare. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *