De ce nu se construiește nicio creșă în Bacău? Răspunsul uluitor al viceprimarului Radu Ababei

Problema acută a lipsei creșelor din municipiul Bacău a fost rediscutată la ultima ședință de Consiliu Local, când Dragoș Ștefan, consilier UNPR (trecut recent la ALDE), a informat că scorul biserici-creșe a evoluat de la 5-5 în 1990, la 26-5, în 2015.

Dragos Stefan

Dragoș Ștefan, consilier local

Deja cu un picior în afara Consiliului Local, după ce UNPR i-a retras sprijinul politic, în urma plecării la ALDE, consilierul Dragoș Ștefan a mai făcut o încercare de obținere a fondurilor de la buget pentru construirea unei creșe.

„Anul trecut, v-am rugat să construim o creșă în municipiul Bacău, dar nu ați dorit. Am rămas stupefiat să constat că anul trecut ați alocat unei parohii 35 de miliarde de lei (vechi – n.n). Este revoltător!”, a afirmat Ștefan. El a propus, din bugetul pe 2016, construirea unei creșe, în cartierul Șerbănești, cu banii ce urmează să fie alocați bisericilor. „Bisericile arată foarte bine, în municipiul Bacău, dar copiii au rămas în afara creșelor”, a mai spus Dragoș Ștefan.

Radu Ababei

Radu Ababei, viceprimar

De la prezidiul ședinței, viceprimarul Radu Ababei a replicat că nu executivul a alocat cele 35 miliarde lei unei parohii, ci banii au fost dați prin Consiliul Local. De asemenea, viceprimarul a explicat de ce Primăria Bacău nu vrea să facă nicio creșă: „Dacă ne apucăm să facem acum o creșă, aceasta va putea fi terminată cel mai devreme peste doi ani. Peste doi ani, copiii care se nasc anul ăsta nu mai prind vârsta de creșă”.

În cele din urmă, nu se va face nicio creșă în Bacău, deoarece amendamentul nu a fost votat decât de cel care l-a propus, nefiind susținut nici măcar aleșii din opoziție.

În aceeași ședință, Elena Cosma, consilier local UNPR, l-a întrebat pe același Radu Ababei dacă e mulțumit că Bacăul „arată ca o groapă, o cocină de porci”. Viceprimarul a răspuns că „dacă am vorbi despre o cocină, ar însemna că locuitorii Bacăului sunt niște porci, și mă îndoiesc că este așa”.

9 păreri despre “De ce nu se construiește nicio creșă în Bacău? Răspunsul uluitor al viceprimarului Radu Ababei

 1. Este o propunere buna construirea unei crese. Eu am propus primariei si variante de achiztionare a unor spatii deja existente si facile pt o cresa. Nu sunt de acord insa cu modul ostentativ pe care l-ati prezentat. Daca tot ati fost acolo trebuia sa protestati pt faptul ca idiotii au pierdut 40 mil lei prin pierderea fondurilor europene ce trebuie acum suportati de noi. Din acesti bani construiam 10 crese. Alti bani aruncati alocati in acest an Salii Polivalente in valoare de 2 milioane de lei , o gaura neagra, trebuiau alocati pt crese si invatamant.

 2. Arogantul și demagogul de Radu Ababei se vede că este prof de SPORT, că la capitolul LOGICĂ este REPETENT. Păi dacă acea creșă s-ar construi în 2 ani, după aceea nu s-ar mai naște copii în ,, cocina,, pe care o conduce ca ,,EXECUTIV,, așa cum îi place să se exprime??? Porc pare a fi el și cu GAȘCA lui de HOȚI și DEMAGOGI din Primăria Bacău, orașul acesta trist și abandonat de tineri, în special, arătând ca o COCINĂ.

 3. Niște idioți învechiți,care nu fac decât să fure…..logic ca se gândesc la biserici ca acolo vor ajunge ei în curând și nu se gândesc la toate generațiile astea,care nu au învățat nimic de la ei.

 4. :))))
  Logica unui om prost.
  Prin afirmatia lui nu face decat sa isi dea in petec.Ca si cum in cei doi ani,nu se va mai naste niciun copil in Bacau….Ma lasi?Asta e viceprimar???

 5. Sunt spatii in care au functionat cu ceva timp in urma crese. La noi in unitate exista un asemenea spatiu doar sa fie vointa!!! Aloca bani pentru zilele orasului dar sa facă utile asemenea spatii nu au!!!

 6. Daca tot suntem atat de darnici cu lacasele de cult, de ce nu se conditioneaza acordarea acestor bani de infiintarea unor crese pe langa aceste biserici?
  Face cineva studii referitoare la numarul de preoti necesari, astfel incat sa nu construim la nesfarsit biserici, numai pentru a asigura un loc de munca acestora? Se vehiculeaza in folclorul oral ca ar exista circa 40 000 de preoti ortodocsi fara parohie.Romania este tara contrastelor, de la minim trecem la maxim si cautam plus infinitul.
  Solutii sunt,dar nu se doreste, cautam tot timpul extraordinalul si incercam sa atingem coarda sensibila a oamenilor,credinta.

 7. Domnule Ababei. Daca dumneavoastra aveti varsta in care majoritatea dau ortu popii. asta nu inseamna ca trebuie sa pedepsiti copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *