A inviat mortul!

aloi.jpg– familia si satenii din Valea Seaca, cu ajutorul Primariei Nicolae Balcescu, i-au pregatit lui Alois Jusca inmormintarea de doua ori – familia si satenii au aflat ca barbatul, care a incercat sa se sinucida cu pastile si bautura, a murit – lumea din sat povesteste, insa, ca Alois s-a trezit din morti la morga, asa ca toate cele pregatite pentru inmormintare nu au mai fost de folos – mai mult, primarul a lucrat la un proiect de hotarire sa acorde ajutor de inmormintare familiei nevoiase, dar a renuntat cind a aflat ca omul este viu – dupa o saptamina si jumatate, Alois a murit de-adevaratelea

Povestea lui Alois Jusca este intoarsa pe toate fetele de satenii din comuna Nicolae Balcescu. Si asta deoarece pentru el s-au organizat doua inmormintari. „Stii ca a murit Alois, sotul Clarei? Da’ de data asta a murit de-a binelea! Prima oara nu era mort, cica a iesit din frigider, de la morga, l-au adus acasa si iar a luat pastilele cu bautura, si a murit de-adevaratelea”, povesteau secretara si angajatele din Primaria Nicolae Balcescu, ieri, in secretariat.
Intimplarea barbatului, decedat in urma cu doua saptamini, de Pasti, a facut inconjurul comunei. Peste tot, in crisme, pe strada inca se mai discuta cum satul si familia au organizat inmormintarea barbatului de doua ori. Nici primarul nu este strain de caz.

Ajutor pentru un mort in viata

Primarul Anton Siler a fost anuntat de localnici si de citiva consilieri locali despre situatia familiei Jusca. Acestia sint foarte saraci, muncesc cu ziua in sat. Alois si sotia lui, Clara, au cinci copii. „Alois Jusca a murit acum doua saptamini. Mie mi-au spus niste consilieri locali si unii cetateni. Cum familia este foarte nevoiasa, am zis sa ii ajutam si sa le dam un ajutor din buget, asa cum se practica. Am zis ca lucrez eu la proiect si a doua zi sa urma sa il bag pe ordinea de zi. Numai ca apoi am aflat ca el de fapt nu a murit, ca s-ar fi trezit in frigider, la morga. A murit insa la vreo saptamina si ceva dupa aceea”, a declarat primarul din Nicolae Balcescu. Familia sustine ca, totusi, pentru inmormintare a primit un ajutor de cinci milioane de lei vechi.

I-au sapat groapa, i-au luat sicriu si au organizat totul cum trebuie

Data fiind starea familiei, satenii din Valea Seaca au sarit cu mic cu mare sa ajute familia lui Alois. „Am strins bani, s-a sapat groapa, s-a luat sicriul si tot ce trebuie la inmormintare. Numai ca, apoi, am aflat ca Alois nu este mort, ca s-a trezit la morga. Asa ca s-a renuntat la tot, desi se vorbise si cu preotul. Numai ca, la o saptamina si ceva, pe la Pasti, Alois a murit de tot si tot ce s-a luat a fost folosit”, a povestit Gabriela M. Si groparul din sat stie istoria, mai ales ca a sapat groapa cu o saptamina mai devreme. „In cele din urma, nu am muncit degeaba. Oricum, am sapat gratis, ca is vai de capul lor”, spune mucalitul gropar.

Nevasta isi aminteste, printre paharele de alcool, de Alois

Pe Clara Jusca am gasit-o acasa. Abia venise de la munca cu ziua, prin sat. Imediat, isi cere scuze. „Miros a bautura, am baut si eu un paharut, stiti cum este la munca prin sat, omul te cinsteste”, se scuza vaduva. Sta lipita de gard, vorbeste incoerent, semn ca paharele s-au adunat. Printre frinturi, ne povesteste si ea patania lui Alois. „L-a gasit baiatul in curte, facea spume la gura. Da’ asta mai demult, cind am chemat salvarea si l-am dus la spital. A fost citeva zile internat si la psihiatrie, dar nu pentru ca era nebun. Lua pastile cu bautura. Dupa aia, i se facea rau. Inainte de Pasti, l-am dus iar la spital, ca i s-a facut rau, a stat doua saptamini in coma, la Reanimare. Sa nu credeti ce zice lumea in sat, ca e rea”, spune femeia batindu-se cu palma peste cap. „Un om nu rezista doua saptaimni in coma si Alois a murit. Dar apoi si-a revenit si l-am adus acasa. Iar a baut si l-a gasit copilul in curte. M-a chemat, l-am dus iar la spital, dar medicii nu au mai avut cum sa il ajute”, a precizat Clara Jusca.
Desi satenii din Nicolae Balcescu isi sustin povestea, angajatii de la Serviciul de Medicina legala Bacau infirma existenta vreunui caz de „om intors din morti” in perioada amintita.

4 păreri despre “A inviat mortul!

  1. A INTREBAT CINEVA CE A VAZUT SAU CE A SIMTIT Alois Jusca CAND S-A TREZIT LA MORGA ??? Sau timpul ce s-a scrus pana sa moara din nou a fost prea scurt ? E POSIBIL SA II FI PLACUT STAREA ETERNA …

  2. CE A VAZUT CAT A FOST MORT … ASTA E O INTREBARE CAREIA I SE POATE DA UN RASPUNS RAR CA SI CAZULUI IN CARE O PERSOANA SE INTOARCE DIN STAREA ETERNA.

  3. probabil ca a vazut ceva „suficient de fain” ca sa vrea sa se intoarca, din moment ce a murit mai tarziu!;))

  4. dumnezeu sal odicneasca in pace.a vazut ce a vazut dar chiar daca a vazut ceva de fain nu a zis nimic incat bautura a fost mai puternica ca viata lui.
    Pacat ca si mama lor ieste la fel …………………………………

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *